Technologie » Komputery

POLTAREX USPRAWNIA ZARZĄDZANIE TARTAKAMI, WDRAŻAJĄC IFS APPLICATIONS™

Firma Poltarex Sp. z o.o., jedno z wiodących na polskim rynku przedsiębiorstw z przemysłu drzewnego, wdrożyła system IFS Applications™ w celu usprawnienia zarządzania grupą tartaków.

Przedsiębiorstwo Przemysłu Drzewnego Poltarex Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji i sprzedaży tarcicy iglastej, liściastej oraz elementów architektury ogrodowej. Przedsiębiorstwo posiada sześć tartaków zlokalizowanych w województwie pomorskim. Ponad 50% produkcji trafia na eksport, przede wszystkim na rynki europejskie.

Przed wdrożeniem systemu IFS Applications™ w spółce Poltarex używano niezintegrowanych rozwiązań informatycznych. Każdy z sześciu zakładów produkcyjnych niezależnie prowadził księgowość oraz tworzył i obsługiwał własną bazę klientów. Dane z poszczególnych tartaków były kierowane do centrali pocztą elektroniczną lub telefonicznie, bez możliwości bezpośredniej ich weryfikacji.

WYBÓR IFS APPLICATIONS™

Do wdrożenia zintegrowanego systemu informatycznego Zarząd spółki Poltarex przygotowywał się od dłuższego czasu, podejmując ostateczną decyzję w tym zakresie w 2012 roku. Po analizie ofert potencjalnych dostawców systemów ERP, Zarząd zdecydował się na rozwiązanie firmy IFS. Umowę dotyczącą wdrożenia wybranych modułów systemu IFS Applications™ zawarto w marcu 2013 roku.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/erp/poltarex_usprawnia_zarzadzanie_tartakami_wdrazajac_ifs_applications.html

openmediagroup