Firma » Biznes

Polycom wybrało Comm Start

Polycom, Inc. światowy lider w dziedzinie technologii telepresence, jak również rozwiązań z zakresu komunikacji głosowej i video ogłosiła, że agencja Comm Start będzie partnerem w zakresie działań PR w Polsce.

Comm Start będzie odpowiadać za opracowanie i rozwój strategii komunikacji opartej na  międzynarodowych wytycznych firmy Polycom.

Zakres usług obejmuje relacje z mediami (zarówno konsumenckimi jak i branżowymi), organizację eventów oraz udziału w targach, a także zarządzanie ewentualnymi sytuacjami kryzysowymi. Współpraca z agencją pomoże wzmocnić wizerunek i rozpoznawalność marki Polycom , a także poprawi jej konkurencyjną pozycję na rynku polskim. Agencja Comm Start prowadzić będzie działania w ramach PR korporacyjnego jak i produktowego.

„Polycom oznacza znaczący sukces dla Comm Start. Jestem szczególnie zadowolona, iż realizując założenia międzynarodowej strategii rozwoju Polycom, możemy zaproponować naszemu nowemu klientowi, spójną , ale dostosowaną do potrzeb polskiego rynku kampanię public relations  w Polsce"- powiedziała Agnieszka Stasiewicz-Swinney, Dyrektor Generalny Agencji Comm Start w Warszawie.

Chris Prowse, dodaje: „Zespół Comm Start zdobył nasze zaufanie dzięki proaktywności oraz ciekawym pomysłom, które zaproponował naszej firmy. Nie bez znaczenia była także dobra znajomość lokalnego rynku Dyrektor Zarządzający na Kraje Bałtyckie, Europę Wschodnią i Rosję oraz doświadczenie w sektorze IT. Wierzymy, że pozytywna energia Comm Start przyczyni się do rozwoju działalności Polycom w Polsce w 2009 r.".

Polycom, Inc. jest światowym liderem w zakresie rozwiązań zunifikowanej komunikacji.  Łącząc w swoich produktach funkcjonalność audio i wideokonferencyjnych systemów  teleobecności, zarówno przewodowej jak i bezprzewodowej, Polycom stanowi  rozsądny wybór dla przedsiębiorstw poszukujących innowacyjnych  rozwiązań  optymalizujących  komunikowanie i współpracę. Urządzenia wideokonferencyjne Polycom umożliwiają pracownikom rozproszonym w terenie bardziej efektywną komunikację. Systemy teleobecności firmy Polycom, przenośne lub stacjonarne  zapewniają transmisję głosu i obrazu o wysokiej rozdzielczości, dzięki czemu, ludzie mogą komunikować się bezpośrednio z ich stanowiska pracy,  sali operacyjnej, hali produkcyjnej, sali konferencyjnej, bez konieczności podróżowania na duże odległości i przenoszenia się z miejsca na miejsce.

Więcej informacji dostępne na stronie www.polycom.com.

Comm Start jest niezależną warszawską agencją public relations oferującą pełen zakres usług.
Od założenia, tj. od stycznia 2005r. wyspecjalizowała się działaniach public relations dla w sektora IT/ telekomunikacji, medycyny/farmacji oraz finansowego.

Od końca 2006 roku CommStart należy do międzynarodowej sieci agencji PR kierowanej przez Creative Strategies, z siedzibą w Brukseli. Dzięki partnerstwu agencja może prowadzić działania w całym regionie Europy Środkowej i Wschodniej. Więcej informacji na stronie www.commstart.pl.

ap