Firma » Biznes

Ponad 500 sklepów w PromoRing

W tydzień od oficjalnego uruchomienia programu partnerskiego PromoRing z usługi korzystają już 533 sklepy.

Dzięki PromoRing sklepy internetowe zyskują nowe źródło ruchu. Aplikacja instaluje pasek promocyjny (toolbar) nad każdym serwisem biorącym udział w programie.

W pasku tym znajdują się linki reklamowe do sklepów niekonkurencyjnych o podobnym ruchu. Pozwala to odzyskać ruch użytkowników, którzy nie są zainteresowani ofertą sklepu. Przechodzą oni do innych sklepów z PromoRing. Na tej samej zasadzie każdy uczestnik programu otrzymuje bezpłatny ruch z innych sklepów.

PromoRing po okresie pilotażowym w kilkunastu dużych sklepach, w ubiegłym tygodniu został oficjalnie otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Wzbudził duże zainteresowanie wśród menadżerów sklepów internetowych. Obecnie z narzędzia korzystają już 533 sklepy. PromoRing generuje tym samym codziennie około 500 000 odsłon swojego paska reklamowego. Daje to dziennie około 4 miliony wyświetleń wzajemnie uzupełniających się linków reklamowych.

Przyłączenie się do systemu jest bezpłatne. Należy zarejestrować konto i wkleić w kod serwisu jedną linię kodu.

Rejestracji dokonać można na www.promoring.pl.

ap