Firma » Bankowość

Praca w bankowości – nowy dział w serwisie FranczyzaBanku.pl

W serwisie FranczyzaBanku.pl dostępna jest już nowa kategoria „Praca w bankowości”. Inicjatywa jest kontynuacją strategii polegającej na stworzeniu platformy, która ma za zadanie integrację i wsparcie rynku consumer finance.

W związku z nowym projektem, rozpoczęliśmy współpracę z dwoma portalami pracy: gazetapraca.pl oraz karierawfinansach.pl. Planujemy jej poszerzenie o kolejne prestiżowe serwisy. Publikujemy oferty pracy wyłącznie z kategorii: bankowość i finanse. Użytkownik, dzięki Naszej usłudze, może znaleźć w jednym miejscu ogłoszenia z kilku portali pracy z branży finansowej.

Ponadto, wdrożyliśmy usługę rekrutacyjną wspomagającą Pracodawców w pozyskiwaniu aplikacji kandydatów na stanowisko Doradca Klienta. Rekrutacja jest stałym punktem programu podczas prowadzenia własnego biznesu, stąd tak ważny jest dostęp do wartościowych kandydatów.

Dzięki mechanizmowi skupiającemu ogłoszenia o pracę w jednym miejscu, staliśmy się atrakcyjnym portalem dla ludzi poszukujących pracy w sektorze finansowym. Kariera w bankowości bardzo często zaczyna się od stanowiska doradcy klienta. Cieszymy się z możliwości pomagania młodym i ambitnym ludziom w znalezieniu pracy, gdyż nierzadko w dalszym etapie swojej kariery zawodowej postanawiają oni otworzyć własną placówkę bankową na zasadach franczyzy. Można to porównać do szkolenia młodych adeptów, którzy rozpoczynają od trampkarza, aby ostatecznie stać się ważnym ogniwem drużyny oraz klubu.

Osoby, które rozpoczynają pracę od stanowisk w obsłudze klienta muszą przygotować się na ciężką pracę, związaną z realizacją ambitnych planów sprzedażowych. Jeśli jednak Kandydat będzie realizował plany z sukcesem, może liczyć na szybki awans, który wiąże się ze wzrostem prestiżu i wysokości zarobków. Najlepsi mogą zrobić prawdziwą karierę. Nasz serwis wspomaga pracowników w zdobywaniu nowych umiejętności oraz kompetencji poprzez Program Doradca, dostępny w ramach Akademii FranczyzaBanku.pl

Rynek z roku na rok staje się bardziej świadomy i wymagający. Usługi „ogólne dla wszystkich” mają coraz mniejszą rację bytu. Kluczowi gracze na rynku docenili Nasze podejście biznesowe oraz założony model, nawiązując z nami współpracę. Wdrażając kategorię „Praca w bankowości” realizujemy politykę firmy związaną ze stworzeniem specjalistycznego serwisu branżowego.

Przed nami jeszcze wiele ambitnych zadań oraz ciekawych wyzwań, z czego bardzo się cieszymy i z optymizmem spoglądamy w przyszłość, ponieważ czas jest naszym sprzymierzeńcem. Z miesiąca na miesiąc wzmacniamy swoją markę i stajemy się skutecznym kanałem komunikacyjnym z rynkiem consumer finance. Stworzenie działu "Praca w bankowości" to kolejny krok naprzód.

Źródło: Maciej Makowski, Serwis FranczyaBanku.pl

FranczyzaBanku