Firma » Biznes

Pracawbiurze.pl współpracuje z magazynem Sekretariat

Tematyczny serwis portalu GazetaPraca.pl nawiązał współpracę z branżowym magazynem Sekretariat wydawanym przez spółkę Infor.

W ramach partnerstwa w serwisie Pracawbiurze.pl publikowane będą artykuły z magazynu „Sekretariat", a na stronie internetowej pisma pojawią się ogłoszenia z serwisu rekrutacyjnego Agory.

Uruchomiony na początku tego roku serwis Pracawbiurze.pl zawiera oferty pracy i sekcje redakcyjne poświęcone funkcjonowaniu i organizacji pracy w biurze oraz psychologii i wizerunkowi w pracy. W ramach współpracy serwis tematyczny portalu Gazetapraca.pl został wzbogacony o wybrane treści z magazynu „Sekretariat" poświęcone m.in. podnoszeniu kwalifikacji zawodowych, procedur biurowych, ścieżek kariery czy możliwości dokształcania, a także kwestii prawnych, psychologii i savoir vivre.

W ramach partnerstwa serwis Pracawbiurze.pl dostarcza ogłoszenia rekrutacyjne na stronę internetową magazynu Sekretariat.infor.pl. Działanie to uwzględnia zapotrzebowanie rynku pracy na oferty pracy skierowane do asystentek i asystentów, sekretarek i sekretarzy. W 2008 roku w polskim internecie ukazało się około 30 tys. ogłoszeń skierowanych do tej grupy pracowników.

- Współpraca z magazynem „Sekretariat" zwiększa efektywność ogłoszeń publikowanych w serwisie Pracawbiurze.pl, dodatkowo uatrakcyjnia treści dostępne na stronach serwisu, dzięki artykułom traktującym w profesjonalny sposób o wszelkich aspektach pracy w biurze. - mówi mówi Dorota Bachman, ekspert ds. pracy, rekrutacji i kariery, dyrektor serwisu GazetaPraca.pl.

- Cieszymy się, że nasi Czytelnicy będą mieli łatwiejszy dostęp do ofert pracy na naszej stronie internetowej dzięki ogłoszeniom z serwisu Pracawbiurze.pl. Sekretarki i asystentki, jak wiadomo, są niezbędne w każdej firmie, w Polsce co najmniej 60 tysięcy osób zajmuje się profesjonalnie prowadzeniem sekretariatu. Nasz magazyn to dla nich doskonałe źródło informacji o tym zawodzie oraz fachowe poradnictwo jak dobrze funkcjonować w pracy - mówi Anna Gotowiec, redaktor naczelna miesięcznika „Sekretariat".

Pracawbiurze.pl jest szóstym, obok GazetaPraca.pl, Jobspot.pl, Metropraca.pl, Pracawpsrzedaży.pl oraz Pracownicy.it, serwisem rekrutacyjnym Agory. Serwis skierowany jest do wykwalifikowanego personelu administracyjnego oraz kandydatów szukających pracy na stanowiskach biurowych. Uruchomiony został w lutym 2009 roku, oferuje ogłoszenia rekrutacyjne i sekcje redakcyjne poświęcone funkcjonowaniu i organizacji pracy w biurze oraz psychologii i wizerunkowi w pracy. Pracawbiurze.pl zawiera również sekcję z praktycznymi narzędziami, jak kalkulator wynagrodzeń i kalkulator diet.

"Sekretariat" - praktyczny magazyn traktujący o sprawach zawodowych sekretarek i asystentek. Skierowany jest nie tylko do sekretarek, asystentek, ale także do office managerów, pracowników biurowych oraz administracji firm. Pismo istnieje od 13 lat. W magazynie znajdują się informacje użyteczne w codziennej pracy. Miesięcznik pomaga podnosić kwalifikacje zawodowe, zawiera informacje na temat procedur biurowych, ścieżek kariery, możliwości dokształcania, organizacji stanowiska pracy, nowości z dziedziny artykułów i sprzętów biurowych i usług pomocnych dla firm. Pismo współpracuje m.in. z Europejskim Stowarzyszeniem Sekretarek i Asystentek (EUMA-Poland).

ap