Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Prawdziwa gratka dla babci i dziadka – propozycje dla seniorów od Czas na Herbatę

14 listopada obchodzimy Światowy Dzień Seniora. Z tej okazji marka Czas na Herbatę przygotowała zdrowe i smakowite upominki: owocową kompozycję „Herbatka dla Babci i Dziadka” oraz miody receptury Ojca A. Klimuszko.

„Herbatka dla Babci i Dziadka” to apetyczna kompozycja jabłek, hibiskusa, a także skórki dzikiej róży i pomarańczy. Poza doskonałym smakiem i aromatem zawiera również składniki bogate w witaminy oraz minerały wzmacniające organizm. Co więcej, herbata ta doskonale nawadnia. Aby wydobyć z niej najlepsze walory smakowe i zapachowe należy parzyć ją ok. 5-8 minut pod przykryciem w wodzie o temperaturze 95 stopni Celsjusza, a przy podaniu oddzielić susz od naparu.

Mając na uwadze zarówno uśmiech seniora, jak i jego zdrowie dobrze do owocowej kompozycji dodać odrobinę wartościowej słodyczy. W ofercie marki Czas na Herbatę odnajdziemy akacjowe miody -  „Miód na długowieczność” i „Miód na serce” – oba wzbogacone najlepszymi ziołami według receptury Ojca A. Klimuszko. Zawierają one olbrzymie ilości naturalnej witaminy C, a także fruktozy i bioflawonoidów, przez co mają działanie prozdrowotne. Co istotne, miody te mogą spożywać osoby z cukrzycą typu I i II.

Kompozycja „Herbatka dla Babci i Dziadka” oraz miody Ojca A. Klimuszko dostępne są w ofercie sklepów stacjonarnych Czas na Herbatę, a także online na www.czasnaherbate.net.

Kompozycja „Herbatka dla Babci i Dziadka” marki Czas na Herbatę

Cena: 23,90 zł/100 g

Miód na serce akacjowy Ojca A. Klimuszko dostępny w sklepach Czas na Herbatę (300g)

Cena: 35,90 zł/szt.

Miód na długowieczność akacjowy Ojca A. Klimuszko dostępny w sklepach Czas na Herbatę (300g)

Cena: 35,90 zł/szt.

Progressive to firma, która istnieje na rynku od 1997 r. i jest właścicielem marki CZAS NA HERBATĘ. Od początku swojej działalności specjalizuje się w imporcie, produkcji oraz sprzedaży herbat wysokogatunkowych, a także akcesoriów do jej parzenia i przechowywania. W ofercie znajdują się herbaty czarne, zielone, białe, czerwone, kwitnące, autorskie oraz kompozycje owocowe. W ofercie znajdują się najwyższej jakości herbaty, a także kawy z wszystkich zakątków świata oraz zioła. Sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sieci sklepów stacjonarnych w całej Polsce (26 sklepów firmowych i 73 sklepy franchisowe) oraz sklepu internetowego www.czasnaherbate.net.

Progressive Agata Szurlej

Sosnowiecka 5