Technologie » Internet

Prawo w internecie

Nowy serwis internetowy poświęcony prezentacji innowacyjnej oferty dla prawników przygotowało Wydawnictwo C.H. Beck we współpracy z agencją interaktywną Venti.

W ramach sprzedażowo - informacyjnego serwisu www.system-legalis.pl, udostępniono specjalnie przygotowane zestawy Systemu Informacji Prawnej Legalis (akty prawne, orzecznictwo, powiązane z nimi komentarze i monografie najlepszych autorów) uwzględniające zawodową specjalizację odbiorców, oraz ich indywidualne potrzeby.

Nowością w ofercie Systemu Informacji Prawnej Legalis jest większa elastyczność produktów, a to, co nas wyróżnia na tle konkurencji, to przede wszystkim wyselekcjonowane propozycje skierowane do konkretnych grup zawodowych. Staramy się podążać za potrzebami rynku, dlatego propozycja w postaci Dobrych Ofert została skonstruowana na bazie naszych dotychczasowych doświadczeń oraz rekomendacji Klientów i jest dostępna online - mówi Monika Kobus - Marketing Manager z Wydawnictwa Beck.

„Dobra Oferta dla Adwokata", „Dobra Oferta dla Radcy Prawnego", „Dobra Oferta dla Notariusza" i „Dobra Oferta dla Doradcy Podatkowego" to autorskie pakiety Systemu Informacji Prawnej Legalis zawierające bazę polskich i unijnych aktów prawnych, zbiór orzecznictwa, a przede wszystkim cenne komentarze i monografie najlepszych autorów współpracujących z Wydawnictwem C.H. Beck. Każdy pakiet składa się z kilku modułów tematycznych przyporządkowanych danej specjalizacji. Dla wygody Klientów, na stronie WWW umożliwiono wzbogacenie tych modułów o dodatkowe (zawarte w zestawie XL) zgodnie z indywidualnymi zainteresowaniami i potrzebami. Cennym elementem oferty jest również możliwość rozszerzenia zamówienia o unikalny moduł „System Prawa Prywatnego", opracowany pod redakcją naukową prof. Zbigniewa Radwańskiego.

Zamówienia, zakupu i ewentualnej wymiany modułów pakietu zgodnego ze swoją specjalizacją, można dokonać za pomocą konfiguratora na stronie http://system-legalis.pl, opracowanej i rozwijanej przez agencję interaktywną Venti. Jest to obecnie na polskim rynku jedna z niewielu tego rodzaju propozycji internetowych, przeznaczonych dla środowiska prawniczego. Wydawnictwo C.H. Beck jako jedyne umożliwia swoim Klientom zakup Systemu Informacji Prawnej online, który uwzględnia specyfikę poszczególnych grup zawodowych.

Agencja interaktywna Venti                   http://www.venti.com.pl

Legalis - Dobra Oferta                           http://system-legalis.pl

System informacji Prawnej Legalis        http://www.legalis.pl

Wydawnictwo C.H. Beck                          http://www.beck.pl

Agencja interaktywna Venti działa na polskim rynku internetowym B2B od 11 lat, realizując projekty m.in. dla takich marek jak: Agros Nova, Appetita, Gatta, Konica, Premium Foods, Pollena, PZU, Real, Telekomunikacja Polska, Vileda. Doświadczony zespół managerów, projektantów zaawansowanych rozwiązań informatycznych i graficznych, specjalistów e-marketingu oraz copywriterów dostarcza Klientom kompleksowe rozwiązania w zakresie działań internetowych. Firma oferuje usługi konsultingowe, wdraża nowoczesne technologie na potrzeby biznesu, buduje strategie obecności marki w Sieci. Rozwija serwisy WWW, oferuje usługi w zakresie pozycjonowania, realizuje kampanie reklamowe online i internetowe programy lojalnościowe, projektuje i wdraża platformy e-commerce oraz systemy zarządzania treścią.

System Informacji Prawnej Legalis to program, zawierający komplet informacji niezbędnych w pracy prawnika i każdego, kto ma kontakt z prawem. System może być precyzyjnie dopasowany do specyfiki pracy różnych grup zawodowych. Podstawę programu stanowi baza aktów prawnych, orzecznictwa, wyjaśnień i wzorów, która może być dowolnie konfigurowana z dostępnymi w systemie modułami komentarzowymi, modułami generalnymi: System Prawa Prywatnego, Translator oraz Monitor Prawno-Gospodarczy. W ten sposób powstaje unikalne narzędzie zawierające znane i cenione komentarze prawnicze oraz monografie najlepszych autorów. „Dobra Oferta dla Adwokata", „Dobra Oferta dla Radcy Prawnego", „Dobra Oferta dla Notariusza", „Dobra Oferta dla Doradcy Podatkowego" to specjalnie przygotowane zestawy SIP Legalis dostosowane do potrzeb poszczególnych grup zawodowych.

ap