Rozrywka i wypoczynek » Sport

PRESS GLASS biega i wspiera

W pierwszej połowie kwietnia – podczas 7. Biegu Częstochowskiego – firma PRESS GLASS zainauguruje nową akcję pn. „Biegamy i wspieramy”. W drużynie PRESS GLASS wystartują w sumie 74 osoby, w tym m.in. 18 pracowników z zakładu w Nowej Wsi.

Głównymi elementami akcji rozpoczętej przez PRESS GLASS, firmę specjalizującą się w produkcji szkła dla budownictwa, są propagowanie sportowej aktywności i starty w biegach. Jednocześnie przedsiębiorstwo będzie wspierać finansowo wybrane inicjatywy dobroczynne.

Pomysł na tego rodzaju akcję wyszedł ze strony samych pracowników. To z jednej strony ciekawa forma promocji aktywnego trybu życia, a z drugiej – wsparcie celów charytatywnych” – wyjaśnia Gerard Plaze, jeden ze współorganizatorów akcji.

Wysokość kwoty, którą firma przekaże na cele charytatywne, będzie zależeć od liczby startujących osób, czyli angażujących się w akcję pracowników przedsiębiorstwa, oraz od osiągniętych wyników, co ma stanowić dodatkową motywację dla biegaczy. Bezpośrednio wsparte zostaną inicjatywy wskazane przez uczestników akcji.

Pierwszym startem w ramach akcji będzie 7. Bieg Częstochowski (dystans – 10 km), który odbędzie się 11 kwietnia br. W drużynie PRESS GLASS na linii startu staną łącznie 74 osoby, w tym m.in. 32 pracowników z zakładu w Tychach, 18 z Nowej Wsi oraz 11 z Radomska. Reprezentacja firmy jest największą zorganizowaną grupą zgłoszoną do biegu.

Za każdą osobę, która ukończy 7. Bieg Częstochowski PRESS GLASS przekaże kwotę minimum 50 zł na wskazane cele. Dodatkowo za każdą pełną minutę ukończenia biegu poniżej maksymalnego czasu trwania zawodów (80 minut) – licząc za każdego uczestnika – firma przekaże wielokrotność 1 zł.

Liczymy na to, że na inaugurację akcji uda nam się wybiegać kwotę ok. 5 tys. zł i że będzie to początek szerszej inicjatywy. Serdecznie zapraszamy do kibicowania uczestnikom biegu i akcji!” – dodaje Gerard Plaze.

tab2