Dom » Nieruchomość

Prestige Tower – mieszkania z widokiem

W podwarszawskim Piasecznie powstaje jeden z najwyższych w okolicy budynków mieszkalnych. Prestige Tower to nowy budynek na terenie inwestycji Osiedle Róż.

To kolejna inwestycja firmy Prestige, znanego polskiego dewelopera. Budynek cechuje atrakcyjna i nowoczesna architektura. Prestige Tower wyróżniają szerokie, panoramiczne okna, elementy kamienia naturalnego i charakterystyczne detale wystroju elewacji. Dominanta zaprojektowana w narożnej części budynku sprawiła, że Prestige Tower jest najwyższym budynkiem w okolicy. Posiada 18 kondygnacji, a z wyższych pięter przyszli mieszkańcy będą podziwiać widoki okolicy, lasy Zalesia i panoramę centrum stolicy.

Mieszkania zgodnie ze współczesną architekturą są bardzo jasne. Duże okna, szklane ściany pomiędzy salonami a balkonami i widne kuchnie sprawiają, że mieszkania są bardzo dobrze doświetlone. Projektanci wyraźnie wydzielili strefę dzienną i nocną.  Rozkład pomieszczeń został zaplanowany w sposób przemyślany, pozwalając na proste łączenia wnętrz i indywidualną aranżację.

Budynek 9b o nazwie Prestige Tower, zamykający Osiedle Róż, składa się z 2, 3 i 4 pokojowych mieszkań o powierzchniach od 43 od 71 m2 z balkonami, logiami, tarasami oraz ogródkami lokatorskimi. Pomieszczenia wykończone są z wysokiej jakości materiałów – okna Oknoplast, Budvar, parapety z konglomeratu marmurowego, drzwi LaPorta. Wysoki standard wykonania budynku potwierdza dbałość o szczegóły i  niskie koszty eksploatacji. Ściany zewnętrzne posiadają wysokie współczynniki izolacji cieplnej, zapewniające oszczędność energii. Mieszkania są także dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Osiedle Róż położone jest w centralnej części podwarszawskiego Piaseczna. To miejsce bezpieczne i przyjazne mieszkańcom, odpowiadające na potrzeby ludzi młodych i rodzin z dziećmi. Na terenie chronionego osiedla znajduje się żłobek, przedszkole i plac zabaw. Zagospodarowanie przestrzeni zapewnia mieszkańcom pełen komfort. Poza miejscami wypoczynku wśród zieleni, znajdują się tam sklepy, salon meblowy, salon fryzjerski, restauracja oraz cukiernia. Usytuowanie osiedla zapewnia dobry dojazd do centrum Warszawy – komunikacją podmiejską, kolejową czy samochodem.

Prestige to doświadczony polski deweloper, aktywny na warszawskim rynku mieszkaniowym od prawie 20 lat.  Dynamicznie rozwijająca się spółka w ostatnich 5 latach oddała do użytkowania ponad 1300 mieszkań i apartamentów w ramach projektów: Villa Prestige, Górczewska 228 Prestige, Prestige Residence , Osiedle Róż, osiedle Dalanowska 46 i osiedle Zen Garden. Wszystkie inwestycje Prestige wyróżnia wysoka funkcjonalność mieszkań, właściwy dobór produktu w odniesieniu do lokalizacji oraz oczekiwań rynkowych, atrakcyjny stosunek ceny do jakości oraz wysokie standardy wykonawcze. Firma Prestige jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Budowniczych Domów.

PRIME IMAGE