Rozrywka i wypoczynek » Sport

Prezentacja drużyny koszykarek MATIZOL Lider Pruszków

W Hali Znicz w Pruszkowie, 29 października 2011 roku odbyła się uroczysta prezentacja drużyny Matizol Lider Pruszków, która występować będzie w sezonie 2011/12 w Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet.

Prezentacja drużyny połączona była ze spotkaniem kibiców z koszykarkami i trenerami oraz oficjalnym podpisaniem umowy sponsorskiej przez firmę Selena, właściciela MATIZOLU.

W prezentacji drużyny koszykarek MATIZOL Lider Pruszków wzięli udział kibice, sponsorzy, władze klubu i sympatycy drużyny. Najważniejszą częścią uroczystości była prezentacja wszystkich zawodniczek, które reprezentować będą drużynę z Pruszkowa w bieżącym sezonie oraz sztabu szkoleniowego. Dla kibiców dużą atrakcją okazała się też możliwość porozmawiania z zawodniczkami i zrobienia sobie z nimi pamiątkowych zdjęć.

Tuż po prezentacji, doszło do oficjalnego podpisania umowy sponsorskiej pomiędzy Seleną SA, a władzami klubu z Pruszkowa. To już drugi sezon, kiedy MATIZOL, znajdujący się w Grupie SELENA, będzie tytularnym sponsorem drużyny koszykarek z Pruszkowa. W imieniu sponsora umowę podpisał Marcin Macewicz – Wiceprezes Zarządu Selena SA, a w imieniu klubu Paweł Kędzierski, Prezes Zarządu.

Jak mówił tuż po podpisaniu umowy sponsorskiej Wiceprezes Marcin Macewicz, hasło „GRAJMY RAZEM”, które od ubiegłego sezonu towarzyszy współpracy klubu z Pruszkowa i MATIZOLU nadal jest aktualne. Według Wiceprezesa Macewicza pruszkowską drużynę koszykarek łączy z Matizolem nie tylko sam fakt sponsorigu.

- Tak jak drużyna z Pruszkowa robi wszystko, by być liderem nie tylko z nazwy, tak też firma Matizol należy do grona liderów w swojej branży - zarówno pod względem asortymentu, jak i innowacji - mówił Wiceprezes Marcin Macewicz. – Matizol Lider Pruszków gra w ekstraklasie koszykarek, zaś izolacje MATIZOL, po zakupieniu przez Selenę, skutecznie zafunkcjonowały w ekstraklasie chemii budowlanej – dodał Wiceprezes Zarządu Seleny SA.

– Sport, a w szczególności dyscypliny takie jak koszykówka, dostarczają pozytywnych emocji i pozwalają dzielić się tymi emocjami z najbliższymi. Szczególnie w takim mieście jak Pruszków, gdzie wszyscy jednomyślnie wspierają swoja drużynę: władze miejskie, mieszkańcy, kibice, zarząd klubu. To naprawdę wielka przyjemność funkcjonować w tak dobrze zorganizowanym klubie – podkreślał Wiceprezes Marcin Macewicz.

Wiceprezes Seleny SA wyraził też przekonanie, że na koniec rozgrywek Matizol Lider Pruszków zajmie w tabeli miejsce umożliwiające mu w przyszłym sezonie grę w europejskich pucharach.

- Życzymy klubowi sukcesów na arenie międzynarodowej – mówił Wiceprezes Zarządu Seleny SA, firmy która taki międzynarodowy sukces już odniosła i sprzedaje swoje produkty w ponad 70 krajach świata.

Selena SA, www.selena.pl, infolinia 0 801 350 500

Informacje dodatkowe:
Grupa Selena to holding spółek zajmujących się produkcją i dystrybucją chemii budowlanej, prowadzący działalność na całym świecie i oparty na polskim kapitale. Selena oferuje szeroką gamę produktów przeznaczonych zarówno dla profesjonalnych wykonawców, jak i użytkowników indywidualnych – główne marki to TYTAN Professional oraz ARTELIT Professional. Grupa Selena jest – pod względem wielkości – czwartym na świecie producentem piany poliuretanowej używanej do montażu okien i drzwi. Grupa w swojej ofercie posiada piany, uszczelniacze, kleje, produkty do hydroizolacji, systemy ociepleń, zamocowania oraz produkty komplementarne.
W skład Grupy wchodzi 30 spółek w 18 krajach na całym świecie. Zakłady produkcyjne Seleny są zlokalizowane w Polsce, Brazylii, Korei, Chinach, USA, Turcji oraz w Hiszpanii.
Dynamiczny rozwój oferty produktowej i ekspansja na rynkach zagranicznych to jedno z głównych założeń strategicznych Grupy Selena. Działania handlowe prowadzone są przez własne spółki Grupy na 4 kontynentach, co pozwala realizować zamówienia na rynkach ponad 50 państw. W 2010 roku eksport stanowił 67% przychodów Grupy ze sprzedaży ogółem.
Działalność Grupy Selena obejmuje wszystkie etapy tworzenia produktu: począwszy od zaawansowanych badań, przez produkcję, dystrybucję, marketing, aż po sprzedaż na całym świecie. Na każdym etapie kreowania produktów Selena gwarantuje innowacyjne rozwiązania, które zapewniają utrzymanie najwyższej jakości. Nowoczesność produktów – zarówno pod względem parametrów technicznych, jak i właściwości użytkowych – zapewnia własna działalność badawczo-rozwojowa Seleny oraz laboratoria w Polsce, Hiszpanii, Chinach i Turcji.
Intensywny rozwój organiczny oraz działania akwizycyjne pozwalają Grupie Selena na konsekwentne zwiększanie udziału w rynkach światowych. Do najbardziej istotnych przejęć zrealizowanych w ostatnich latach należą akwizycje spółek: Polyfoam w Turcji, Kvadro w Rosji, Quilosa w Hiszpanii oraz Matizol w Polsce.
Grupa Selena była wielokrotnie nagradzana w najbardziej prestiżowych rankingach. Otrzymała m.in. tytuły: Perły Polskiej Giełdy, Diamentu Forbesa oraz Perły Polskiej Gospodarki. Najwyższa jakość produktów Grupy Selena oraz ich nowoczesność cieszą się uznaniem partnerów i klientów firmy, o czym mogą świadczyć liczne nagrody, jakimi spółka jest honorowana.
Od kwietnia 2008 akcje spółki holdingowej Grupy – Selena FM SA – notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Więcej informacji o spółce na www.selenafm.com

E.C.H.O. Communications