Gospodarka » Żywność
Proszę Państwa – oto łosoś!
Zobacz więcej zdjęć » |
Mięso dzikiego łososia, łowionego w wodach Pacyfiku, jest delikatniejsze w smaku, jak i kolorze – jaśniejszym i bledszym odcieniu pomarańczowego niż w przypadku łososia hodowlanego. Wynika to z faktu, że dziki łosoś odżywia się w naturalny dla siebie sposób, nie jest karmiony sztuczną karmą, tak jak hodowlany łosoś norweski.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W każdym opakowaniu Filetów z łososia FRoSTY znajdują się dwie porcje filetów,odpowiednie do przygotowania szybkiego posiłku dla dwóch osób. Wystarczy wyjąć je z opakowania i przyrządzić – bez konieczności wcześniejszego rozmrażania. W piekarniku będą gotowe w 20 minut, na patelni – jeszcze szybciej, bo już w 9 minut!
Podobnie jak na wszystkich produktach rybnych FROSTY, także na opakowaniu Filetów z łososia znajdziemy niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryba pochodzi ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk.
Kosztuje: ok. 15 zł / opakowanie 250 g.
Pomysł na szybki obiad z łososiem w roli głównej podpowiada FRoSTA!
Składniki:
1 opakowanie Filetów z łososia FRoSTY
6 łyżek majonezu
6 łyżek musztardy
1 łyżka Koperku FRoSTY
sól
pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Filety wyjmij z folii i ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Majonez wymieszaj z musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej rybę. Całość zapiekaj przez około 30 minut.
Pełna gama filetów rybnych FRoSTY, obok tych z łososia, obejmuje jeszcze: Filety z mintaja i dorsza.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)