Firma » Biznes

Przejście z In-house na BPO 3 dobre praktyki dla przedsiębiorców

Według ostatnich danych z badania międzynarodowej firmy doradczej EY „Rynek outsourcingu w Polsce” co czwarta firma decyduje się na outsourcing procesów biznesowych. Wyniki pokazują także, że w naszym kraju rynek outsourcingu rośnie w zawrotnym tempie – 15 % rocznie.

Wszystko wskazuje na to, że delegowanie procesów na zewnątrz organizacji staje się jednym z czołowych elementów strategii rozwoju biznesu. Przedsiębiorca, który myśli o podjęciu takiego kroku musi jednak pamiętać o kilku kluczowych aspektach, dzięki którym przejście z modelu oprogramowania In-house na BPO (business process outsourcing) przebiegnie sprawnie i bez strat dla organizacji.

Wybierz doświadczonego dostawcę

Przejście firmy z systemu in-house na BPO odbywa się najczęściej na dwa sposoby. Pierwszy z nich to migracja z aktualnego systemu, z którego korzysta organizacja, na model outsourcingu w oprogramowaniu zupełnie innego dostawcy. Taki proces jest bardzo skomplikowany i czasochłonny, ponieważ niewiele różni się od tradycyjnej implementacji nowego rozwiązania IT w firmie.

CZYTAJ CAŁOŚĆ ARTYKUŁU:  https://magazynit.pl/rynek-it-kraj/przejscie-z-in-house-na-bpo-3-dobre-praktyki-dla-przedsiebiorcow.html

openmediagroup