Gospodarka » Żywność

PRZEKĄSKA PRZEKĄSCE NIERÓWNA – SUSZONE BANANY BIO marki PUFFINS

PRZEKĄSKA PRZEKĄSCE NIERÓWNA – SUSZONE BANANY BIO marki PUFFINS
Zobacz więcej zdjęć »
Suszone banany to jedna z najpopularniejszych owocowych przekąsek w naszym kraju. Okazuje się jednak, że banan bananowi nierówny, a suszyć można na wiele sposobów, czego najlepszym dowodem są niezwykłe produkty marki Puffins.

 

Metoda puffingu zrewolucjonizowała dotychczasowe myślenie o przekąskach. Połączenie suszenia próżniowego, niskiej temperatury i podciśnienia pozwoliło wypracować metodę przetwarzania, która pozwala na zachowanie nie tylko naturalnego smaku, kształtu i zapachu owoców, lecz także ich wartości odżywczych. Suszone banany BIO marki Puffins to produkt rolnictwa ekologicznego, niekandyzowany, bez dodatku cukru, tłuszczu czy kwasku, który jest stosowany, aby usunąć ciemniejszą barwę finalnego wyrobu i podnieść jego atrakcyjność wizualną. Suszone banany BIO marki Puffins wyglądają naturalnie - i tak też smakują. Dodatkowo, są chrupiące, lekkie i … dla każdego. To idealna przekąska dla wegan, ludzi na diecie bezglutenowej, dzieci, fanów zdrowego żywienia i wszystkich pozostałych amatorów podgryzania.

Suszone banany BIO marki Puffins znaleźć można w eleganckich, w 100% biodegradowalnych opakowaniach, informujących o wysokiej jakości produktu oraz jego ekologicznym pochodzeniu. Niewielkie wycięcie w tylnej części pudełka umożliwia podgląd wnętrza, dodatkowo zaś służy pomocą po rozpakowaniu zafoliowanej zawartości, zapobiegając rozsypaniu owoców.

 

ww.puffins.co

            *MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę idealną, czyli zdrową i w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia  intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe  pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

 

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?

Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!

 

 

www.puffins.co

Marka: Puffins

Producent: MicroFood

Pojemność: 50 g

Cena:  ok. 9,99 zł

 

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »