Technologie » AGD - RTV

”Przemyślany i dopracowany” Funai LH7-M32BB

Funai Europe GmbH (Sp. z o.o.) Oddział w Polsce przedstawia swój najbardziej dopracowany spośród dotychczasowych modeli telewizor LCD.

LH7-M32BB to 32calowy odbiornik HD Ready z wbudowanym tunerem cyfrowym DVB-T/MPEG-4, trzema wejściami HDMI, dodatkowymi funkcjami poprawy obrazu i regulacji dźwięku a przy tym jeszcze smuklejszy, lżejszy i zużywający mniej energii. Dodatkowo producent oferuje 5 lat gwarancji w tym 2-letni program ochrony „zero martwych pixeli”.

OBRAZ i DŹWIĘK - zachwycające wrażenia gwarantowane
Nowoczesny ekran LCD produkowany przez Funai zapewnia zachwycający obraz o wysokiej rozdzielczości HD. Czas reakcji matrycy, mierzony metoda black-to-white, to zaledwie 5 ms. – co w praktyce oznacza zero smużenia. Doskonałe właściwości ekranu Funai uzupełnia bardzo wysoka wartość kontrastu statycznego wynosząca 2500 : 1. Warto przypomnieć, że kontrast ten charakteryzuje daną matrycę oraz jej jakość, a nie zdolność elektronicznej korekcji obrazu do „ulepszania” tego, co jest w stanie wyświetlić ekran (tzw. kontrast dynamiczny). Dodatkowe funkcje regulacji obrazu i dźwięku, takie jak cyfrowa redukcja szumów, redukcja błędów koloru, adaptacyjna regulacja luminancji oraz funkcje wspomagające niedosłyszących i niedowidzących sprawią, że nowy model marki Funai przekona każdego, nawet najbardziej wymagającego telewidza.

WZORNICTWO – nie pomylisz go z żadnym innym
Projektanci Funai dołożyli starań, aby forma nowego telewizora była nietuzinkowa i wyróżniała go spośród wielu dziesiątek modeli dostępnych na rynku. Zadanie to, choć niełatwe, udało się zrealizować z pełnym powodzeniem. Efekt pracy projektantów to elegancka obudowa o prostych kształtach. W modelu LH7-M32BB wyróżnikiem jest oryginalny element stylizacji znajdujący się w dolnej części obudowy. Ukształtowany w łuk, nieco wysunięty ku przodowi niewielki próg jest "znakiem rozpoznawczym" nowej rodziny. Dodatkowo obudowa została jeszcze bardziej „odchudzona”, przez co telewizor jest jeszcze lżejszy. Tak jak inne telewizory Funai , tak i ten model jest przystosowany do uchwytu ściennego.

FUNKCJONALNOŚĆ I WYPOSAŻENIE - czego chcieć więcej?
Aby cieszyć się wspaniałym obrazem HD o wysokiej rozdzielczości nie wystarczy jedynie dobra matryca LCD. Potrzebne są także odpowiednie rodzaje złączy do przekazywania sygnałów HD. Nowy telewizor oddaje do naszej dyspozycji aż 3 wejścia HDMI, przy czym jedno z nich jest umieszczone z boku obudowy, co docenią np. miłośnicy konsol oraz użytkownicy urządzeń podłączanych czasowo do telewizora. Pozostałe dwa złącza HDMI oraz złącze komponentowe umożliwiają swobodną współpracę z trzema innymi źródłami obrazu wysokiej rozdzielczości. Obecność złącza PC-in spodoba się użytkownikom komputera - w trybie PC ten telewizor pracuje jak monitor o przekątnej 32"!

CYFROWY TUNER MPEG-4 - obraz telewizyjny HD bez dodatkowych inwestycji

Wbudowany tuner DVB-T/MPEG-4 do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej sprawia, że możesz cieszyć się obrazem o wysokiej rozdzielczości korzystając z dotychczasowej naziemnej anteny. Już dziś mieszkańcy niektórych regionów Polski znajdują się w zasięgu testowej transmisji DVB-T. Od jesieni 2009 rozpoczyna się oficjalnie nadawanie programów cyfrowych, początkowo na wybranych obszarach, a docelowo na terenie całego kraju. Pod względem dostosowania do cyfrowych standardów telewizji DVB-T nowy telewizor Funai jest kompletny i gotowy do użycia. Żadnych dodatkowych kosztów.

DOSTĘPNOŚĆ I NAJLEPSZA GWARANCJA
Model LH7-M32BB jest dostępny w sklepach na terenie kraju w cenie ok. 1600 PLN. Jest on objęty promocyjną gwarancją wynoszącą 5 lat oraz 24-miesięcznym programem ochrony „zero martwych pikseli”. Więcej o warunkach gwarancyjnych oraz o samym produkcie można uzyskać na stronie producenta www.funai.pl oraz pod numerem infolinii 0801 338 624.

tabasco