Gospodarka » Żywność

Puszka w sam raz na raz!

Puszka w sam raz na raz!
Zobacz więcej zdjęć »
Są chrupiące, kolorowe i sycące – bez warzyw konserwowych trudno wyobrazić sobie niejedno danie. Kiedy jednak większa puszka to zbyt wiele, z pomocą przychodzą nowości Dawtony, które znajdziemy teraz także w małych 200-gramowych opakowaniach.

Warzywa Dawtony są gotowe do zjedzenia „na raz” – bez konieczności dzielenia ich na porcje. Polecane dla każdego – od zapracowanych, którym brakuje czasu na gotowanie, przez singli, pary, aż po miłośników kuchennych eksperymentów. Poręczna, mała puszka z łatwym otwarciem sprawdzi się, gdy poczujemy nagły głód w pracy, szkole czy podczas podróży. Warzywa w 200-gramowych opakowaniach pozwolą również na prostszą realizację kulinarnych celów –  dzięki ich małej objętości łatwiej połączymy ze sobą różne składniki wybranego dania.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Co ważne, propozycja Dawtony to także odpowiedź na problem coraz częstszego wyrzucania przez Polaków niespożytej żywności. Mniejsza puszka to większa pewność, że jej zawartość zostanie zużyta do końca. Wśród produktów Dawtony, zaserwowanych w wersji mini, znajdziemy: kukurydzę słodką, groszek zielony, cieciorkę, a także fasole: białą, czerwoną oraz czarną.

 

Kukurydza to jeden z najbardziej popularnych warzywnych dodatków. Chrupiąca i subtelnie słodka, doskonale sprawdzi się zarówno w wiosennych sałatkach, jak i klasycznych daniach kuchni meksykańskiej, takich jak burritos czy tortilla. Szybko przygotujemy z niej także pyszną zupę-krem. Jest lekka, bogata w witaminy i mikroelementy, i nie zawiera glutenu, dlatego może być stosowana w diecie osób cierpiących na celiaklię.

 

Groszek to jeden z polskich ulubieńców. Trudno wyobrazić sobie bez niego sałatkę jarzynową, a w towarzystwie marchewki będzie doskonałym obiadowym dodatkiem.  Pasta przygotowana na jego bazie (koniecznie z dodatkiem pestek słonecznika i oliwy!) sprawdzi się jako wyjątkowe kanapkowe smarowidło. Jest źródłem witamin i minerałów, a dzięki wysokiej zawartości błonnika przyspiesza proces odchudzania.

 

Cieciorka jest sycąca i uniwersalna. Pasuje niemal do wszystkiego – od owoców morza, przez mięsa aż po towarzystwo innych warzyw. Doskonała jako baza tradycyjnego hummusu czy falafela, świetnie sprawdza się też w sałatkach czy aromatycznych zupach. Jest skarbnicą białka, a do tego obniża poziom złego cholesterolu.

 

Stanowi jeden z filarów kuchni wegetariańskiej, a na świecie występuje w ponad czterystu gatunkach! Bez względu na odmianę, fasola – bo niej mowa – to prawdziwa skarbnica białka, witamin i minerałów. Biała będzie doskonała jako baza klasycznej zupy fasolowej, czarna dopełni smak tradycyjnego chili con carne, czerwona sprawdzi się w sałatkach i zupach. 

 

Warzywa konserwowe Dawtony: kukurydzę słodką, zielony groszek, cieciorkę oraz fasole: białą, czerwoną i czarną w 200-gramowych puszkach, znajdziemy w sklepie w cenie: kukurydza 2,19 zł / 200 g, groszek 1,99 zł / 200 g, fasola biała, czerwona, czarna oraz cieciorka -  2,29 zł / 200 g.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »