Technologie » Komputery

Qlik wprowadza Qlik Sense Enterprise 2.0

astosowanie pokrywa samoobsługową wizualizację danych, raportowanie i tworzenie dashboardów, po szyte na miarę analizy, z możliwością osadzania na witrynach sieci web.
Qlik zaprezentował Qlik Sense Enterprise 2.0, najnowszą wersję nowoczesnej platformy business intelligence (BI), która będzie dostępna od czerwca 2015. Wykorzystanie Qlik Sense Enterprise jest szerokie: od samoobsługowej wizualizacji danych, poprzez raportowanie i tworzenie dashboardów, po szyte na miarę analizy z możliwością osadzania na stronach www - wszystko oparte na opatentowanym silniku asocjacyjnym QIX. Na globalnym spotkaniu partnerów, firma Qlik zaprezentowała funkcjonalności w zakresie samodzielnego przygotowywania danych, zintegrowanego raportowania i nowych możliwości wizualizacyjnych.
Qlik Sense ma potencjał zwiększenia wykorzystania analizy biznesowej w naszej firmie - powiedział Vincent Cadoret, CIO z Omnicom Media Group France. “Qlik Sense rozszerza możliwość współtworzenia analiz z użytkownikiem końcowym, dzięki większej liczbie samoobsługowych funkcji i tworzenia narracji, przy zachowaniu mocy silnika asocjacyjnego oraz możliwości wykorzystania aplikacji już stworzonych w QlikView. Funkcje narracyjne pomagają prowadzić przez morze danych bez obawy zagubienia się w nich. Przykładowo, jesteśmy zainteresowani wykorzystaniem narracji podczas regularnych spotkań z klientami, na których przedstawiamy wnioski i trendy z rynku medialnego.

Pierwsze i jedyne w pełni skalowalne rozwiązanie BI dla nowoczesnych przedsiębiorstw, podejmujących decyzje w oparciu o dane

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/business_intelligence/qlik_wprowadza_qlik_sense_enterprise_2_0.html

openmediagroup