Dom » Wnętrza

Radość o poranku

Jaka jest recepta na dobry początek dnia? Dla jednych joga, dla innych aromatyczna kawa. Wszyscy jednak doceniają zalety orzeźwiającego porannego prysznica.

Chłodny strumień wody postawi na nogi nawet największego śpiocha, doda energii i zapewni dobry nastrój na resztę dnia. Z nowościami marki Deante ten mały codzienny rytuał będzie tak przyjemny, że bez cienia ironii zanucimy „Jak dobrze wstać skoro świt”.

Dla tych, którzy w łazience lubią jednolitą stylistykę mamy dobrą wiadomość. Znane już klientom serie Jaskier, Kamelia i Storczyk zostały poszerzone o słuchawki i zestawy natryskowe.

Wielbicielom nowoczesnego minimalizmu i prostych, geometrycznych form spodoba się utrzymana w surowym, kubistycznym stylu linia Storczyk. Prostokątna słuchawka w kolorze chromu jest dwuzadaniowa. Strumień wody może być deszczowy (subtelny i ożywczy, idealny do porannej kąpieli) lub mocniejszy, kaskadowy. Funkcje można łatwo zmienić za pomocą przycisku znajdującego się na słuchawce. Zestaw natryskowy Storczyk składa się dodatkowo z drążka o długości 75 cm z prostokątną, chromowaną półeczką.

W serii Jaskier królują bardziej tradycyjne, owalne kształty, dzięki czemu jej stylistyka jest ponadczasowa. Jej okrągła forma idealnie współgra z opływowo zarysowanym drążkiem zestawu natryskowego. Słuchawka ma dwie funkcje, identyczne jak w serii Storczyk. Całości dopełnia minimalistyczna, akrylowa mydelniczka.

Po przebudzeniu nasze ciało i umysł potrzebuje delikatnej pobudki. Z kolei po długim, pełnym wrażeń dniu marzymy o rozgrzewającej i relaksującej kąpieli. Właśnie dlatego słuchawka Kamelia ma aż trzy funkcje. Oprócz typowego strumienia deszczowego możemy skorzystać z hydromasażu lub wiązki mieszanej. Pulsacyjny strumień hydromasażu odpręży zmęczone mięśnie, a także ujędrni skórę, zastępując wizytę w salonie SPA. Seria Kamelia przypadnie do gustu tym, którzy w swoim łazienkowym królestwie zaplanowali tradycyjną linię aranżacji.

W ofercie Deante pojawiły się również dwa nowe modele słuchawek natryskowych, Round i Square. Są to słuchawki jednofunkcyjne zaprojektowane w oparciu o idealną symetrię i minimalizm. Świetnie wpiszą się w kąpielowe wnętrza o nieco industrialnym charakterze. W serii Round oprócz słuchawek dostępna jest głowica natryskowa, zaś w linii Square głowica natryskowa, panel natryskowy i umywalka.

Wszystkie prysznicowe nowości od Deante charakteryzuje wysoka jakość. Dodatkowo słuchawki wyposażone są  w system anti-calc, pozwalający łatwo i skutecznie pozbyć się osadu wapiennego.

Deante to polska marka, która od ponad 20 lat z powodzeniem funkcjonuje na rynku. Szeroki wachlarz asortymentu obejmuje wyposażenie kuchenne, a w nim: baterie, zlewozmywaki granitowe, stalowe i ceramiczne oraz wyposażenie łazienkowe, zawierające zestawy i panele natryskowe, brodziki, kabiny, baterie oraz ceramikę. Firma dba o to, aby oferowane produkty wyróżniały się zarówno wysoką jakością, jak i ciekawym designem. Deante współpracuje z utytułowanymi projektantami i młodymi twórcami. Dzięki ich kreatywności powstają innowacyjne produkty nagradzane w licznych konkursach wzorniczych, takich np. jak: Top Design Award, PRODECO, Złote Ville.

Firma posiada nowoczesną fabrykę zlewozmywaków granitowych w Tomaszowie Mazowieckim, na terenie Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Rocznie ponad milion produktów Deante trafia do polskich mieszkań. Firma cieszy się opinią solidnego partnera biznesowego, co potwierdziły liczne tytuły: „Przedsiębiorstwo Fair Play”, „Gazele Biznesu” i „Solidny Partner”.

Deante www.deante.pl
więcej informacji z firmy Deante ( PRESS BOX)

newss.pl