Rozrywka i wypoczynek » Sport

RAFAKO zajęło piąte miejsce w siatkarskich zmaganiach zakładów pracy i służb mundurowych

W miniony weekend, 12-13 marca w Arenie RAFAKO odbywał się coroczny Turniej Siatkarski Zakładów Pracy i Służb Mundurowych o Puchar Prezydenta Miasta Racibórz. Do rywalizacji stanęło 13 lokalnych drużyn. RAFAKO zajęło 5 miejsce.

Każdego roku firma RAFAKO ma swoją reprezentację podczas Turnieju Siatkarskiego Zakładów Pracy i Służb Mundurowych o Puchar Prezydenta Miasta Racibórz. W miniony weekend, 12-13 marca odbyła się VI edycja zmagań. Do rywalizacji przystąpiło 13 lokalnych drużyn. Rozgrywki odbywały się w czterech grupach, w których zespoły rozegrały mecze systemem „każdy z każdym”. RAFAKO w pierwszym dniu rozgrywek rywalizowało z drużyną EKO- OKIEN, z którą przegrało starcie 0:3 i z PWSZ, z którą wygrało 3:0.

Drugiego dnia w ćwierćfinale RAFAKO spotkało się z Zakładem Karnym przegrywając starcie 2:0. Tym samym stanęło do walki o 5. miejsce. O tę lokatę przedstawiciele raciborskiej Spółki rywalizowali najpierw z Koltechem (2:0), następnie z Henklem (2:1).

Ostatecznie RAFAKO zajęło 5 miejsce. - Niestety, nie udało nam się powtórzyć ubiegłorocznej wygranej. Graliśmy w okrojonym składzie, w dodatku borykaliśmy się z kontuzjami – przyznał Andrzej Szafirski, kapitan drużyny RAFAKO. - Tym razem puchar przypadł EKO-OKNOM, drużynie, która rok temu była poza 8. Tak to w sporcie bywa. Nie zawsze się wygrywa. Dla nas ten turniej, to przede wszystkim wspaniała zabawa, ciekawa forma spędzenia aktywnie czasu wolnego, ale też miły piknik rodzinny, bo przyszliśmy tu z całymi rodzinami -dodał kapitan drużyny RAFAKO.

Oprócz sportu, na czas trwania turnieju w RAFAKO Arenie odbywały się m. in. zajęcia ruchowe oraz gry i zabawy dla dzieci, zaś dla dorosłych Akademia Fitness prowadziła darmowe pomiary analizatorem składu ciała Tanita. Ponadto, wszyscy zainteresowani zawodnicy i kibice mogli skorzystać z bezpłatnych masaży, wykonywanych przez Gracjana Olaniszyna z firmy „Od-Nowa” oraz masażystów z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego woj. śląskiego. W czasie trwania dwudniowych rozgrywek, kibice mogli częstować się słodkościami i owocami, rozdawanymi przez sympatyczną maskotkę miasta, Raciborka. O napoje ze zdrowej raciborskiej wody zadbali natomiast przedstawiciele Zakładu Wodociągów i Kanalizacji z Raciborza. Zarówno dla kibiców, jak i zawodników turniej był miłą formą spędzenia weekendu.

***

RAFAKO S.A. z Grupy PBG jest największym europejskim producentem kotłów dla energetyki zawodowej i przemysłowej, urządzeń ochrony środowiska oraz dostawcą kompletnych bloków energetycznych „pod klucz”.

***
KONTAKT: