Rozrywka » Hobby
Raj dla mięsożerców
Oryginalne hiszpańskie dania takie jak pieczone mleczne prosięta, suszone dojrzewające szynki, króliki duszone w czekoladzie sprawiają, że ten kraj jest odwiedzany przez ogromną liczbę smakoszy i koneserów dobrego jedzenia. Co ciekawe, we współczesnej Hiszpanii spożycie mięsa z roku na rok spada, jednakże wciąż jada się go tam sporo. Prawie wszystkie hiszpańskie potrawy zawierają w sobie mięso – mogą być to ryby, owoce morza, króliki, jagnięcina, wieprzowina, wołowina, dziczyzna i drób. W kuchni katalońskiej są na przykład hiszpańskie potrawy, w których miesza się drób z owocami morza, a ślimaki z cienkimi kiełbaskami. W Pirenejach można posmakować bardzo ciekawego połączenia smaków, ponieważ serwowany jest tam królik w czekoladzie. Dokładnie, królik jest duszony w sosie winno-czekoladowym z szalotkami i skwarkami. Takie hiszpańskie dania to klasyka, jednakże niewielu turystów chce ich próbować ponieważ kojarzą się z czymś dziwnym, pod względem smakowym.
Warto też spróbować innej ciekawej kombinacji, którą mają tylko i wyłącznie hiszpańskie potrawy – pstrąga nadziewanego plastrami dojrzewającej szynki – ta kombinacja gwarantuje niespotykane doznania kulinarne, jakich nie znajdziemy nigdzie indziej na całym świecie. Hiszpania słynie także z przepysznych kaszanek, które są tam bardzo chętnie jedzone. Te hiszpańskie potrawy składają się głównie z ryżu, a nie jak w Polsce z kaszy. Dodatkowo, kiszki napełnia się krwią, tłuszczem i rozmaitymi przyprawami, wśród których dominują pieprz, sól, goździki, anyżek i gałka muszkatołowa, dlatego te hiszpańskie dania są jedyne w swoim rodzaju i każdy miłośnik kaszanki powinien ich spróbować. Hiszpania jest krajem pełnym bogatych smaków i aromatów, gdzie każdy znajdzie hiszpańskie potrawy idealnie dopasowane do swojego gustu i upodobań. Jednakże w Hiszpanii nie można przejść obojętnie koło mięs, ponieważ są one jedyne w swoim rodzaju.
| Nadesłał:
            Selena86 | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)