Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Raj dla mięsożerców

Bez wątpienia Hiszpania jest rajem dla wszystkich osób, które przepadają za mięsem w każdym wydaniu.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Oryginalne hiszpańskie dania takie jak pieczone mleczne prosięta, suszone dojrzewające szynki, króliki duszone w czekoladzie sprawiają, że ten kraj jest odwiedzany przez ogromną liczbę smakoszy i koneserów dobrego jedzenia. Co ciekawe, we współczesnej Hiszpanii spożycie mięsa z roku na rok spada, jednakże wciąż jada się go tam sporo. Prawie wszystkie hiszpańskie potrawy zawierają w sobie mięso – mogą być to ryby, owoce morza, króliki, jagnięcina, wieprzowina, wołowina, dziczyzna i drób. W kuchni katalońskiej są na przykład hiszpańskie potrawy, w których miesza się drób z owocami morza, a ślimaki z cienkimi kiełbaskami. W Pirenejach można posmakować bardzo ciekawego połączenia smaków, ponieważ serwowany jest tam królik w czekoladzie. Dokładnie, królik jest duszony w sosie winno-czekoladowym z szalotkami i skwarkami. Takie hiszpańskie dania to klasyka, jednakże niewielu turystów chce ich próbować ponieważ kojarzą się z czymś dziwnym, pod względem smakowym.

Warto też spróbować innej ciekawej kombinacji, którą mają tylko i wyłącznie hiszpańskie potrawy – pstrąga nadziewanego plastrami dojrzewającej szynki – ta kombinacja gwarantuje niespotykane doznania kulinarne, jakich nie znajdziemy nigdzie indziej na całym świecie. Hiszpania słynie także z przepysznych kaszanek, które są tam bardzo chętnie jedzone. Te hiszpańskie potrawy składają się głównie z ryżu, a nie jak w Polsce z kaszy. Dodatkowo, kiszki napełnia się krwią, tłuszczem i rozmaitymi przyprawami, wśród których dominują pieprz, sól, goździki, anyżek i gałka muszkatołowa, dlatego te hiszpańskie dania są jedyne w swoim rodzaju i każdy miłośnik kaszanki powinien ich spróbować. Hiszpania jest krajem pełnym bogatych smaków i aromatów, gdzie każdy znajdzie hiszpańskie potrawy idealnie dopasowane do swojego gustu i upodobań. Jednakże w Hiszpanii nie można przejść obojętnie koło mięs, ponieważ są one jedyne w swoim rodzaju.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Selena86

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »