Technologie » Komputery

Rewolucja w magazynie: nowy komputer mobilny

Firma Zebra Technologies wprowadziła na rynek komputer mobilny klasy korporacyjnej – TC8000. Nowy produkt firmy to innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie technologii magazynowych, które zapewnia znaczny wzrost produktywności i zmniejsza zmęczenie pracowników.

Ergonomiczny, lekki komputer mobilny TC8000 oferuje nową konstrukcję, która ogranicza pracę mięśni, eliminując tzw. ruchy „przechylania i sprawdzania” wykonywane wielokrotnie przez pracowników magazynu korzystających z tradycyjnych urządzeń. Skrócenie powtarzalnych czynności o kilka sekund przekłada się na godzinę czasu zaoszczędzoną podczas każdej zmiany, co zwiększa produktywność średnio o 14 proc., w zależności od przepływu pracy w danym zakładzie.

Zebra współpracowała z użytkownikami na całym świecie, żeby zaprojektować i przebudować komputery mobilne klasy przemysłowej, uwzględniając szczegółowe badania i analizy czynnika ludzkiego. Wynikiem konsultacji oraz prac jest nowy, wzmocniony komputer mobilny TC8000 pracujący w oparciu o system Android™. Model jest o 33 proc. lżejszy niż tradycyjne komputery mobilne, a dodatkowo w mniejszym stopniu obciąża mięśnie i ogranicza ruchy nadgarstka, w celu zwiększenia efektywności pracowników magazynu. Zapewnia też krótszy czas szkoleń i znacznie zwiększa szybkość oraz dokładność wprowadzania danych w wymagających środowiskach przemysłowych.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://magazynit.pl/hardware/rewolucja-w-magazynie-nowy-komputer-mobilny.html

openmediagroup