Gospodarka » Żywność
rewolucyjna przekąska – 100% naturalna, puffingowana Wiśnia Puffins
Zobacz więcej zdjęć » |
Wiśnie Puffins pojawiły się w oferty marki pod koniec roku i niemalże od razu nagrodzone zostały ubiegłorocznej edycji konkursu „Dobry Produkt 2014 – wybór ekspertów” certyfikatem w kategorii „Nowy Innowacyjny Produkt”
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Puffins Wiśnia to wyjątkowo lekka przekąska nowej generacji, uzyskiwana tylko i wyłącznie z wolnych od chemii, dojrzałych, dorodnych owoców wiśni poddawanych puffingowi - unikalnemu procesowi suszenia próżniowego zachodzącego w temperaturze nawet poniżej 30 stopni Celcjusza. Dzięki puffingowi owoce nabierają wyjątkowych cech, których na próżno szukać w owocach suszonych w tradycyjny, konwekcyjny sposób. Spuffingowane wiśnie stają się lekkie, kruche, chrupiące, nie kurczą się jak tradycyjny susz - tylko powiększają nabierając objętości i zachowując swój pierwotny, pełny, okrągły kształt. Puffing intensyfikuje naturalny smak owoców, które stają się słodsze, jeszcze bardziej smaczne, i co najistotniejsze – dzięki bardzo niskiej temperaturze suszenia - zachowują witaminy i inne bezcenne wartości odżywcze świeżych owoców! Warto przy tym pamiętać, że wiśnie kryją w sobie całe mnóstwo pożytecznych składników – z organicznymi kwasami owocowymi czy pektynami na czele, ponadto zaś są źródłem potasu, żelaza, manganu, jodu, witamin C i K czy kwasu foliowego. W wiśniach znajduje się również sporo cennych i silnych przeciwutleniaczy.
Wiśnie Puffins są w 100% naturalne, nie są traktowane żadną chemią, nie zawierają konserwantów ani żadnych innych ulepszaczy smaku czy wyglądu. Są bardzo lekkie, chrupiące i aromatyczne, można je podgryzać jako wygodną i słodką przekąskę, jak i wykorzystywać jako urozmaicenie porannego musli czy wieczornego deseru.
Wiśnie Puffins zamknięte zostały w charakterystyczny dla marki, biodegradowalny kartonik, w którym znajduje się specjalne wycięcie, pozwalające podejrzeć, co kryje się w środku.
www.puffins.co
Marka: Puffins
Producent: MicroFood
Pojemność: 40 g
Cena: ok. 9,99 zł
*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.
Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?
Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!
Komentarze (0)