Dom » Wnętrza

Roca oficjalnym sponsorem konkursu Blog Design 2015

Największy w Europie Środkowo-Wschodniej festiwal designu dobiegł końca. Podczas tegorocznej edycji Łódź Design Festival wyłoniono również zwycięzców konkursu Blog Design 2015 organizowanego przez magazyn Dom i Wnętrze.

Nagrodę w kategorii Blog Roku 2015 oraz wyróżnienie w kategorii Wnętrza przyznała firma Roca – oficjalny sponsor tego konkursu.

Główną ideą konkursu Blog Design 2015 jest poszukiwanie blogerów, którzy przybliżają swoim czytelnikom ideę dobrego wzornictwa. Tegorocznych zwycięzców tej inicjatywy wyłoniło profesjonalne jury, w skład którego wchodzili architekci, styliści, fotograf wnętrz, redaktorzy Dom i Wnętrze oraz przedstawiciele Łódź Design Festival.

Najważniejsze wyróżnienie – tytuł Blog Roku 2015 otrzymała autorka bloga Do mnie na chwilkę – Magdalena Budzińska, którą firma Roca zaprosiła do swojej fabryki w Gliwicach na specjalnie przygotowane warsztaty. Z kolei dla Pauliny Jaworskiej ze Style Recital – bloga wyróżnionego w kategorii Wnętrza, producent wyposażenia łazienkowego ufundował tablet.

W pozostałych kategoriach nagrodzono: Karolinę Michałkiewicz, autorkę KM we wnętrzu (Blog Publiczności), Michała Mazura, autora Trend nomad (Design), Pawła Machometa z Rzuć Pan Okiem (DIY), oraz Mateusza Chołysa z Wnętrzności.com (Architektura). Finałowa gala konkursu Blog Design 2015 odbyła się 9.10. w ramach Meetblogin 2015 – trzeciego zjazdu polskich blogerów wnętrzarskich.

AgencjaS4