Kultura, sztuka » Kultura

Rodzinne piknikowanie w stylu eko w Centrum Handlowym Bielawy

W sobotę 20 czerwca przyjdź wraz z rodziną i przyjaciółmi do Centrum Handlowego Bielawy na rodzinny piknik w stylu eko!

Czekają na Ciebie m.in. Wioska Zdrowego Żywienia, konkurencje zręcznościowe czy strefa gier i zabaw dla dzieci! Gwarantowane atrakcje dla każdego!

W sobotę w godzinach 13.00-18.00 podczas pikniku rodzinnego do dyspozycji klientów Centrum Handlowego Bielawy będzie aż pięć stref tematycznych: Strefa Leroy Merlin, Strefa Eco, Strefa gier i zabaw „Eko Wioska”, Strefa atrakcji rowerowych i plac zabaw oraz Strefa piknikowa „Wioska Zdrowego Żywienia”. Specjalnie dla miłośników klimatów eko Leroy Merlin zorganizuje warsztaty projektowania stolików z palet drewnianych. Najmłodsi będą mogli przyłączyć się do akcji „Dzieciaki sadzeniaki”, której celem jest nauka sadzenia roślin. Z kolei dorośli będą mogli sprawdzić się w konkurencjach techniczno-zręcznościowych takich jak składanie domku z płyt paździerzowych czy wycinanie logo z deski za pomocą piłki ręcznej. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.

Uczestnicy pikniku będą mogli także wymienić makulaturę na sadzonkę oraz wziąć udział w warsztatach sortowania śmieci. Podczas wydarzenia odbędzie się także zbiórka zużytych baterii, tonerów, kaset i płyt CD, sprzętu RTV i AGD oraz akumulatorów.

Na najmłodszych czekają liczne konkursy i zabawy. W Recyklingowym Zoo dzieci będą tworzyć oryginalne zabawki z materiałów odpadowych oraz wykonywać biżuterię z wikliny! Nie zabraknie również gier podwórkowych oraz ekopuzzli w rozmiarze XXL! Z myślą o maluchach działać też będzie strefa atrakcji rowerowych, gdzie odbędzie się nauka poruszania w ruchu drogowym pod okiem instruktora oraz CH Bielawy promować będzie noszenie odblasków wśród dzieci i dorosłych.

W Wiosce Zdrowego Odżywania klienci będą mogli skorzystać z porad dietetyka, a mistrzyni gotowania przeprowadzi pokaz kulinarny oparty na ekologicznych produktach, dzięki któremu uczestnicy wydarzenia przekonają się, że zdrowe jedzenie może być smaczne!

Zwieńczeniem wydarzenia będzie koncert „Eko Batucada” – orkiestry recyklingowej, która gra na instrumentach wykonanych z odpadów.

„Nadchodząca sobota upłynie w CH Bielawy pod znakiem dobrej zabawy i troski o środowisko. Przez pięć godzin będziemy przekonywać mieszkańców Torunia i okolic, że moda na eko trwa i warto czerpać z niej radość. Liczne atrakcje zaplanowane z myślą zarówno o małych, jak i dużych klientach z pewnością uatrakcyjnią sobotnie popołudnie i czas spędzony na zakupach w Bielawach” – mówi Marcin Żelazny, dyrektor Centrum Handlowego Bielawy.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe Bielawy to kompleks handlowy zlokalizowany przy głównej ulicy w dzielnicy Bielawy w Toruniu, ze strefą potencjalnych klientów sięgającą 239 000 osób w promieniu 20 minut jazdy samochodem. Przestronne wnętrza gwarantują wygodne i przyjemne zakupy. Na terenie centrum znajdują się największy w Toruniu hipermarket Carrefour oraz liczne butiki i punkty usługowe.

Właścicielem CH Bielawy jest Aerium, jedna z największych europejskich grup inwestycyjnych, deweloperskich i zarządczych. Zarządcą centrum jest Apsys Polska S.A.

www.bielawy-torun.pl

Informacje o zarządcy – Apsys Polska S.A.:

Apsys działa na rynku od 1996 roku jako inwestor, deweloper, agent ds. najmu, manager projektu i zarządca nieruchomości świadcząc kompleksowe usługi na rzecz centrów handlowych. W portfolio zarządczym firmy w Polsce znajduje się obecnie 21 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 720 000 m2, zlokalizowanych w 14 miastach. Apsys jako wiodący na rynku polskim zarządca centrów handlowych wprowadza na każdym polu swojej działalności nowatorskie rozwiązania odpowiadające najwyższym standardom i trendom rynkowym. Apsys jest leaderem na rynku polskim certyfikacji Breeam-in-Use dla działających centrów handlowych.

O jakości Apsys świadczy optymalne połączenie wiedzy, doświadczenia, profesjonalizmu oraz zaangażowania i pasji pracowników. Potwierdzeniem powyższego jest nagroda dla najlepszego zarządcy w konkursie CEE Retail Real Estate Awards 2013 oraz nagrody w konkursie EuropaProperty CEE Investment & Green Building Awards 2014 w kategoriach: Property Management Firm, Retail Developer of the Year oraz Company of the Year za całokształt działalności, ambitne projekty i sukces rynkowy.

www.apsysgroup.com

Orchidea