Technologie » Komputery

Rośnie zapotrzebowanie na systemy i usługi IT

Dostawcy usług i systemów informatycznych spodziewają się nowych zamówień z administracji w związku z uruchomieniem pieniędzy z nowej perspektywy UE.

Wzrost zapotrzebowania na nowe rozwiązania IT może też wynikać ze zmian zachodzących w sektorze bankowym, czyli postawienie na kanał mobilny. Inne są też dziedziny, na które popyt rośnie najszybciej – teraz poza bankowością mobilną są to również cyberbezpieczeństwo i chmura obliczeniowa.

Ze względu na to, co się dzieje w sektorze publicznym, czyli koniec poprzedniej perspektywy finansowej, kończymy projekty w sektorze publicznym – mówi agencji informacyjnej Newseria Inwestor Bogdan Zborowski, wiceprezes zarządu ds. sprzedaży Sygnity. – Na nowe projekty czekamy. Pracujemy wspólnie z rynkiem nad tym, żeby wykreować projekty, które będą istotne, ważne i ciekawe dla naszych partnerów w administracji.
Na rynku cały czas będą nowe wyzwania i obszary współpracy, niekiedy bardzo niszowe. Dlatego Sygnity stawia na specjalistyczną wiedzę w dziedzinach, które obecnie rozwijają się najszybciej. Najważniejsze to bezpieczeństwo, dane i usługi gromadzone w chmurze obliczeniowej i usługi mobilne, których w popularnością rośnie lawinowo.

Czytaj całość artykułu tutaj:

openmediagroup