Technologie » Telekomunikacja

Rozwiązanie IPTV firmy Ericsson wybrane przez Valtech

Firma Valtech Communications Inc., dostawca usług triple-play przyszłej generacji na rynek kanadyjski, wybrał rozwiązanie IPTV firmy Ericsson. Dzięki korzystaniu z IPTV firmy Ericsson firma Valtech będzie mogła dostarczyć swoim użytkownikom usług telewizyjnych o ponadstandardowych właściwościach.

Na rozwiązanie firmy Ericsson składają się: szerokopasmowy dostęp nowej generacji, wielofunkcyjne routery edge, kompresja wideo na najwyższym światowym poziomie, oprogramowanie pośredniczące IPTV oraz platformy służące dystrybucji treści. Infrastruktura sieci szerokopasmowych ułatwia łączenie danych, głosu oraz usług wideo.

To rozwiązanie umożliwi firmie Valtech poszerzenie oferty o standardowe, szerokopasmowe kanały w jakości HD oraz usługi interaktywne. Rozwiązanie IPTV firmy Ericsson umożliwi wprowadzenie do oferty spersonalizowanych i interaktywnych usług, które znacznie wykraczają ponad możliwości telewizji, jaką znamy dzisiaj.

Rene Arbic, dyrektor Valtech, powiedział: „Wybraliśmy właśnie firmę Ericsson nie tylko ze względu na jakość platformy IPTV, ale i ze względu na najbardziej zaawansowane technologicznie części składowe, partnerów technologicznych, potencjał usług i dostępność lokalnego know-how. Razem możemy wprowadzić nowe standardy dla IPTV w Ameryce północnej i poza nią."

Mark Henderson, Dyrektor i CEO firmy Ericsson w Kanadzie, powiedział: „Rozwiązanie IPTV firmy Ericsson, włączając w nie wkład Tandberg Television  i Sieć Redback, wraz z możliwościami integrowania systemu i pracownikami lokalnymi, dostarczy firmie Valtech kompletnego rozwiązania z zaawansowanymi usługami. Firmie Valtech zaimponował nie tylko wysoki poziom usług inżynierskich firmy Ericsson, lecz także ulokowany w Quebeku ośrodek badawczo-rozwojowy oraz jakość działania serwisu i jego wysokie kompetencje".

ap