Firma » Biznes

Rynek gabionowy rośnie w siłę

Betafence rozwija sprzedaż gabionów na rynkach czeskim i słowackim w związku z rosnącym zainteresowaniem tymi produktami. Poszerza również asortyment gabionów.

Przez wiele lat gabiony znajdowały zastosowanie głównie w projektach infrastrukturalnych. Wykorzystywane były jako mury oporowe zabezpieczające skarpy lub skalne ściany przy budynkach i wzdłuż dróg. Obkładano nimi także brzegi i koryta rzek oraz jezior, by chronić je przed erozją. Ostatnio gabiony znalazły również nowe obszary zastosowań w segmencie rezydencjalnym, gdzie stanowią elementy małej architektury w ogrodach i wokół domów.

Mając na uwadze rosnące zainteresowanie konstrukcjami gabionowymi, firma Betafence zdecydowała się rozbudować ten segment produktowy. Od zeszłego roku na rynkach czeskim i słowackim rozpoczął pracę nowy przedstawiciel handlowy. Będzie oferował asortyment zbliżony do proponowanego na rynku polskim oraz dodatkowe typy gabionów, by zaspokoić lokalne zapotrzebowanie.

Dla klientów zainteresowanych konstrukcjami gabionowymi dostępne są już materiały promocyjne:

1.    Katalog gabionowy w języku czeskim
2.    Katalog gabionowy w języku słowackim
3.    Instrukcja montażu gabionów  w języku czeskim
4.    Instrukcja montażu gabionów w języku słowackim

W najbliższych miesiącach zostaną także utworzone strony internetowe dedykowane gabionom w języku czeskim i słowackim.

Więcej aktualności firmowych znajdą Państwo na stronie www.ogradzamy.pl.

Betafence