Zdrowie » Ciało
Ryż do risotto marki Halina – sposób na pyszne włoskie danie
Zobacz więcej zdjęć » |
Wybierając specjalną odmianę do risotto marki Halina możemy być pewni, że danie przez nas przygotowane charakteryzować się będzie zarówno wybornym smakiem, jak i doskonałą konsystencją.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Włoska klasyka
Przygotowanie tradycyjnego risotto wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Wystarczy, że skupimy się na kilku podstawowych zasadach. Pierwszą z nich jest wybór ryżu. Najlepszą odmianę do tej potrawy stanowi biała wersja o zaokrąglonych ziarenkach. W trakcie gotowania muszą one bowiem pozostać jędrne od środka, natomiast na zewnątrz otoczyć się miękką osłonką ze skrobi - odpowiedzialną za naturalne zagęszczenie sosu. Zgodnie z tymi wytycznymi powstał biały ryż do risotto marki Halina. Jego struktura, a także delikatność sprawiają, że z powodzeniem pochłania on wszystkie aromaty wytwarzane podczas duszenia, co z kolei przekłada się na finalny smak dania. Kolejny istotny element to użycie najlepszych z możliwych składników, a szczególnie prawdziwego masła, parmezanu oraz domowego bulionu. Na koniec wystarczy jedynie odrobina cierpliwości, gdyż risotto nie znosi pośpiechu, a także wymaga ciągłej uwagi, na szczęście w zamian będziemy mogli rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem rodem ze słonecznej Italii.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.
Produkt: Ryż do risotto marki Halina
Dostępne opakowania: 4x100g
Cena detaliczna: ok. 3,59 zł
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)