Gospodarka » Żywność
Ryż do Sushi firmy Kupiec
Zobacz więcej zdjęć » |
Idealny ryż to podstawowy składnik sushi - ma odpowiednie, owalne ziarna, które po ugotowaniu doskonale się kleją. Taki właśnie jest nowy ryż firmy Kupiec. Dzięki niemu przygotowywanie i formowanie wszelkich odmian sushi jest niewiarygodnie proste, szybkie i przyjemne.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Należy pamiętać, aby przed ugotowaniem Ryżu do Sushi firmy Kupiec dokładnie go wypłukać, aż woda stanie się przejrzysta i straci mleczny kolor. Następnie ryż gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut w proporcjach 1:1 (ryż:woda). Ważną informacją jest fakt, że wody do gotowania na ryż do sushi nie należy solić, a podczas gotowania nie wolno podnosić pokrywki, aby ryż nie tracił ciepła. Po zdjęciu garnka z ognia należy pozostawić go pod przykryciem jeszcze około 10-15 minut. Kiedy ryż wystygnie można go doprawić wg uznania i zacząć formować sushi. Wśród najpopularniejszych składników sushi są surowe i wędzone ryby, a także paluszki surimi, krewetki, ogórek, tykwa czy awokado. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby poeksperymentować z innymi składnikami. Sushi to potrawa, która pozwala na ogromną dowolność przygotowania.
Ryż do Sushi firmy Kupiec wyróżnia się doskonałym smakiem i wysoką jakością. Nowoczesne i eleganckie opakowanie typu doypack jest bardzo praktyczne - nie przewraca się, zajmuje mało miejsca, a dzięki zamknięciu strunowemu można je wielokrotnie zamykać i ponownie otwierać.
Ryż do Sushi firmy Kupiec dostępny jest w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.
Cena: 7,49 zł za opakowanie 400 g
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)