Technologie » Komputery

SafeStick to najszybsza bezpieczna pamięć USB na świecie

Producent bezpiecznych pamięci USB SafeStick, szwedzka firma BlockMaster, rozpoczął produkcję specjalnej edycji bezpiecznych pamięci USB SafeStick, charakteryzujących się bardzo szybkim czasem zapisu i odczytu – SafeStick SuperSonic.

SafeStick SuperSonic jest superszybką wersją obecnych na polskim rynku od początku bieżącego roku pamięci SafeStick. Posiada wszystkie atrybuty bezpieczeństwa standardowej wersji m.in. szyfrowanie sprzętowe AES 256, zabezpieczenie przed atakiem słownikowym, autoblokadę nośnika po określonym czasie bezczynności. SuperSonic stanowi przełom technologiczny w szybkości transferu danych na nośniki USB. Sprzętowe szyfrowanie za pomocą algorytmu AES-256 jeszcze nigdy nie było tak szybkie!

SafeStick SuperSonic zapisuje dane z prędkością do 23 MB/s i odczytuje z prędkością dochodzącą do 33 MB/s, zapewniając transfer szyfrowanych danych z prędkością światła!

Łącząc siłę algorytmu szyfrowania na poziomie wojskowym z łatwością codziennej pracy, SafeStick jest najmniejszym, najszybszym, a zarazem najbezpieczniejszym nośnikiem USB na świecie. Przy wykorzystaniu ochrony hasłem i pojemnościach dochodzących do 64 GB klienci zabezpieczają swoje najważniejsze dane, szybko przenosząc je na SafeSticka. SafeStick SuperSonic jest dostępny w rozmiarach 4GB i 8 GB.

Jak szybki jest SafeStick SuperSonic?

W sierpniu br. w niezależnych laboratoriach dokonano pomiarów szybkości transferu danych na/z SafeStick SuperSonic. Poniżej znajduje się link do wyników testu.

Pobierz raport porównujący SafeStick SuperSonic z konkurencją.

Celem firmy BlockMaster jest pozostanie numerem jeden na liście najszybszych pamięci USB.

Bezpieczna pamięć USB z najszybszym czasem startu

Podobnie jak w wersji standardowej, czas uruchomienia SafeStick SuperSonic to od 3 do 15 sekund, co pozostawia konkurencję daleko w tyle (zdarza się, że czas ten sięga 1 minuty).

Lider szybkości transferu danych

Próba osiągnięcia najlepszych rezultatów w transferze danych to prawdziwy wyścig technologiczny. Nazwa SuperSonic (ponaddźwiękowy) oznacza nowy krok w rozwoju bezpiecznych pamięci USB i jednocześnie przekroczenie pewnej bariery, doprowadzające fizyczne możliwości USB 2.0 do absolutnych granic.

SafeStick SuperSonic został oficjalnie przedstawiony 22 sierpnia 2009 r. podczas Ferrari Maserati Racing Day w Szwecji, gdzie można było podziwiać superszybkie samochody pędzące z prędkością prawie 300 km/h. Najszybsze samochody świata takie jak Maserati MC12 FIA GT zostały oznaczone znakiem SafeStick SuperSonic. To wydarzenie oznacza pojawienie się technologii, która pozwala firmie BlockMaster na implementację najszybszego jak dotąd szyfrowania sprzętowego AES-256.

Tapety Ferrari Maserati Racing Day

SafeStick SuperSonic - wideo

Jazda Ferrari F430 Scuderia - poczuj co oznacza SuperSonic. Proszę włączyć głośniki, aby lepiej słyszeć potężny silnik Ferrari w akcji!

Oglądaj na Youtube

Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie: www.safestick.pl .

MWT Solutions