Gospodarka » Żywność

Sałatka grecka

Sałatka grecka to mimo nazwy jedna z popularniejszych dań sałatkowych w Polsce. Jej zaletą jest prostota zarówno w wykonaniu, jak i w ilości składników.

Składniki (2 porcje):

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

· 3 średnie pomidory

· 1–2 ogórki (gruntowe)

· 50 oliwek Beach Flower

· 1 mała ceb

· 100 g sera feta

· garść rukoli

· oregano (suszone)

· 4 łyżki oleju Rapso

· 1 łyżka szczypiorku

· sól, pieprz

 

Wykonanie:

1. Warzywa umyj i obierz. Pomidory pokrój w ósemki, ogórki i cebulę w plastry.

2. Układaj warzywa naprzemiennie na wsypanej do miski rukoli.

3. Na wierzch sałatki połóż kawałki sera – nie musisz go kroić, może być połamany.

4. Całość delikatnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop olejem wymieszanym z oregano.

5. Podawaj od razu po przyrządzeniu.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »