Gospodarka » Żywność

Sałatki podbijają podniebienia Szczecinian

14. września w Szczecinie pojawiła się oaza zdrowej i szybkiej kuchni. W CH Galaxy został otwarty punkt Salad Story – polskiej sieci serwującej świeże i naturalne potrawy. Restauracja Salad Story udowodni mieszkańcom Szczecina, że jedzenie poza domem może być zdrowe, pożywne i pełne przyjemności.

Salad Story to odpowiedź na potrzeby wszystkich, którzy cenią zdrową żywność w przystępnej cenie. Restauracja daje Klientom możliwość samodzielnego komponowania dań, dopasowanych do ich indywidualnych gustów i preferencji. Stworzone z najwyższej jakości składników chrupiące sałatki, gęste zupy i warzywne tarty idealnie odpowiadają nie tylko na modę na zdrowe odżywianie, ale są również idealną alternatywą dla tradycyjnych fast foodów.

„W 2007 roku, gdy otworzyłyśmy pierwszy lokal w Warszawie nie było w Polsce restauracji, gdzie każdy, bez względu na preferencje, alergie i diety, może zjeść zdrowo, bezpiecznie i smaczne, a przy tym jeszcze w przystępnej cenie. Czułyśmy osobistą potrzebę regularnego odwiedzania takiego miejsca i właśnie ta potrzeba zainspirowała nas do stworzenia Salad Story. Cieszymy się z dynamicznego rozwoju sieci oraz otwarcia nowych punktów w Szczecinie” – mówi Anna Krajewska, współzałożycielka Salad Story.
Receptury Salad Story nie zawierają żadnych ulepszaczy smaku. Serwowane sosy są kręcone ręcznie na bazie takich składników jak oliwa z oliwek, jogurt naturalny, miód czy świeże zioła. Najwyższej jakości warzywa i owoce pozyskiwane są wyłącznie od starannie wyselekcjonowanych i sprawdzonych producentów. Partner Salad Story w Szczecinie:
„Mamy nadzieję, że Salad Story przyjmie się jako sposób na zdrowy posiłek poza domem oraz przyczyni się do promocji zbilansowanej diety i aktywnego stylu życia wśród mieszkańców Szczecina. Naszą ofertę kierujemy nie tylko do dorosłych, ale także do dzieci. Zapraszamy wszystkich, którym zależy na zdrowej diecie i smacznym, sprawnie podanym posiłku.” – mówi Wioletta Stypuła, właścicielka szczecińskich restauracji działających pod szyldem Salad Story.

Otwarciu szesnastego w Polsce punktu Salad Story towarzyszyć będzie specjalne wydarzenie promujące zdrowe odżywianie. Na odwiedzających w dniach 17-18 września w szczecińskim Centrum Handlowym Galaxy czekać będzie szereg atrakcji: porady i konsultacje dietetyczne, pomiar tkanki tłuszczowej, a także konkursy dla dzieci. Szczególnym punktem programu będzie przygotowanie przez profesjonalnych kucharzy oraz dzieci z Rodzinnego Domu Dziecka nr 10 w Szczecinie gigantycznej sałatki – dochód z jej sprzedaży zostanie przekazany na zakup pomocy szkolnych
dla najmłodszych.

Więcej na www.saladstory.com