Firma » Reklama

San Markos dla marki KROSS

Agencja reklamowa San Markos wygrała przetarg na zaprojektowanie systemu Corporate Identity dla lidera rynku rowerowego w Polsce – marki KROSS.

Nowe logo i kompleksowy system CI zaprojektowany przez agencję reklamową San Markos (www.sanmarkos.pl) ma być wyznacznikiem lifestylowego charakteru marki, kojarzonej z dynamicznym i nowoczesnym trybem życia. Celem wprowadzenia nowej identyfikacji wizualnej jest skonsolidowanie i utrwalenie pozytywnych aspektów dotychczasowego wizerunku marki KROSS.

Agencja reklamowa San Markos wielokrotnie była już nagradzana za zrealizowane projekty logotypów. Prace dyrektora kreatywnego San Markos – Michała Bergera były publikowane w prestiżowym, amerykańskim katalogu LogoLounge, a opracowany przez niego projekt logo dla firmy konsultingowej Pentegy otrzymał niedawno złotą statuetką Stevie International Bussiness Award 2009 w kategorii Brand Design.

KROSS - Firma KROSS powstała w 1990 roku w Przasnyszu z małego sklepu rowerowego. W 1997 roku przekształciła się z dystrybutora w producenta rowerów. Dzięki kolejnym inwestycjom powstały: hala z czterema liniami montażowymi, spawalnia ram i widelców rowerowych, obręczownia oraz najnowocześniejsza w Europie Środkowo-Wschodniej lakiernia wodna.
Obecnie KROSS SA jest jednym z czołowych producentów rowerów w Europie. W całości należy do kapitału polskiego. Modele KROSSa były nagradzane: w ubiegłym roku Unplugged na targach „Rowery 2008” oraz Street Scrapper w  Karlovych Varach w 2008 roku a w kwietniu 2009 Kross Level A6 V-brake został wybrany jako najlepszy w rankingu Magazynu Rowerowego.

SAN MARKOS – REPUBLIKA DOBREJ MARKI
zajęła I miejsce w badaniu satysfakcji klientów z pracy agencji reklamowych - SMILE CHECK, organizowanym przez SAR i miesięcznik Press w 2008 i 2007 roku. Prezes agencji Magdalena Czaja pełni funkcję vice-przewodniczącej prezydium Komisji Etyki Reklamy oraz zasiada w kapitule programu Firma Przyjazna Klientowi. W portfolio agencji znajdują się m.in.: RWE, Gadu AIR, CDI (Dom Handlowy Renoma), Neinver (centra outlet FACTORY), Budimex, AMS, Bosch, Olympus, OBI, Burger King, Multikino, Sony i Telekomunikacja Polska.

On Board PR