Technologie » AGD - RTV

SATURN rekrutuje!

Sieć SATURN planuje kolejne otwarcia. W związku z tym marka rozpoczęła rekrutację pracowników do marketów w Poznaniu i Krakowie.

SATURN to znana w całej Polsce sieć elektromarketów, słynąca z najpełniejszego na rynku asortymentu z zakresu elektroniki użytkowej. Obecnie marka ma 18 sklepów w 12 miastach na terenie całego kraju, zatrudniających łącznie ponad 1200 osób. Już wkrótce do orbity SATURNA dołączą dwa nowe punkty: Saturn w City Center w Poznaniu oraz Saturn w Auchan Bronowice w Krakowie.

W związku z rozwojem sieci prowadzona jest rekrutacja pracowników do obu nowych sklepów marki. Planowane otwarcia marketów będą miały miejsce w czwartym kwartale br., wraz z otwarciami centrów handlowych City Center oraz Auchan Bronowice. Obecnie w obu miastach rekrutacja dotyczy kandydatów na stanowiska Kierowników Działów Handlowych, Kierowników Administracji, Kierowników Działu Kas i Obsługi Klienta oraz Kierowników Działu Magazyn. W następnej kolejności poszukiwani będą pracownicy zaplecza logistycznego, obsługi klienta i kas. Każda z zatrudnionych osób otrzyma konkurencyjne na rynku wynagrodzenie  oraz przejdzie specjalistyczne szkolenia przygotowujące do pracy w markecie SATURN.

Zarówno w Poznaniu, jak i w Krakowie znajdują się już sklepy SATURN. Nowy punkt w Poznaniu będzie miał powierzchnię 4 500 metrów kwadratowych, market w Krakowie: 3 500 metrów kwadratowych. Otwarcia kolejnych stacjonarnych sklepów towarzyszą ekspansji marki także w internecie. W 2012 roku uruchomiony został sklep www.saturn.pl , oferujący ponad 100 000 artykułów. Dzięki tym kompleksowym działaniom SATURN umacnia swoją pozycję na polskim rynku.

SATURN to ceniona marka sklepów z elektroniką użytkową, należąca do holdingu Media-Saturn. W Polsce pierwsze sklepy powstały w 2004 roku. Obecnie SATURN dysponuje ponad 420 marketami w 10 krajach, z czego 18 zlokalizowanych jest w Polsce. W roku 2013 zostaną otwarte kolejne 2 markety: w Poznaniu i Karakowie. Sklepy SATURN oferują najpełniejszy na rynku asortyment w zakresie sprzętu multimedialnego, teleinformatycznego, fotograficznego, telewizorów, urządzeń audio-wideo, biurowych, AGD i pełną gamę akcesoriów, a także książki, programy i gry komputerowe oraz filmy i muzykę. Sieć oferuje również marki własne: PEAQ, ok., KOENIC i ISY.

Saturn
www.saturn.pl
Więcej informacji z firmy MEDIA SATURN  ( press box )

newss.pl