Gospodarka » Żywność

Sedar doceniony!

Sedar doceniony!
Zobacz więcej zdjęć »
Filet z Kurczaka Zagrodowego produkowany przez należącą do Grupy Drosed firmę Sedar został uhonorowany prestiżowym certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Niezależni eksperci wysoko ocenili jego smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny.

W Loży Ekspertów, która weryfikuje jakość produktów spożywczych, zasiedli doświadczeni fachowcy na co dzień zawodowo zajmujący się żywieniem. Wśród nich byli m.in. Mirek Drewniak z Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.W tym roku członkowie tego pięcioosobowego grona oceniali produkty już po raz dziesiąty. Wśród tych, które otrzymały prestiżowy certyfikat„Doceń polskie” znalazł się Filet z Kurczaka Zagrodowego z oferty firmy Sedar.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

- To wielkie wyróżnienie dla całej Grupy Drosed – mówi Iwona Juszczuk, Marketing Manager w Grupie Drosed. – Od lat przykładamy szczególną wagę do jakości naszych wyrobów, m.in. zdecydowaliśmy się dostosować nasz proces produkcji do systemu jakości QAFP, który gwarantuje zachowanie najwyższych standardów. Tym bardziej cieszy nas, że niezależni eksperci doceniają nasze wysiłki. Przyznany przez nich certyfikat „Doceń polskie” to dla konsumentów ważna rekomendacja i dowód, że Filet z Kurczaka Zagrodowego to produkt o najwyższej jakości. 

 

Kurczak Zagrodowy, z którego produkowany jest filet, swoje wyjątkowe walory smakowe i strukturę uzyskuje poprzez specjalny, ekstensywny chów i sposób karmienia – wyłącznie paszą roślinną. W efekcie zawiera mniej tłuszczu od zwykłego kurczaka, a jego mięso jest delikatniejsze, bardziej kruche i ma bardziej spójną strukturę.

 

***

Celem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmuje się piątka specjalistów, która tworzy Lożę Ekspertów. Członkowie tego pięcioosobowego grona oceniają wszystkie produkty biorące udział w audycie. Każdy ekspert przyznaje żywności punkty w skali 1-10 za smak i wygląd oraz stosunek jakości artykułu do jego ceny. Certyfikat „Doceń polskie” zdobywają tylko te produkty, którym Loża przyzna wysokie noty.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »