Technologie » Komputery

SER Group notuje dwa razy większy wzrost od konkurencji z branży ECM

Wzrost przychodów o 10%: Grupa SER umocniła swoją pozycję największego europejskiego dostawcy oprogramowania do zarządzania treścią w przedsiębiorstwach (ECM). W roku obrotowym 2017 SER rozwijał się ponad dwukrotnie szybciej niż cały rynek ECM .

Wzrostowy trend w spółce utrzymuje się również w tym roku.

Jak donosi barometr branżowy Bitcom 2018, ECM jest obecnie jedną z dziesięciu najprężniej rozwijających się dziedzin wśród zaawansowanych technologii. Na rozwoju rynku ECM zyskała Grupa SER – międzynarodowy dostawca rozwiązań ECM w minionym roku osiągnął całkowity przychód w wysokości 67 milionów euro. Klientami firmy są przede wszystkim duże i średnie przedsiębiorstwa, korporacje, organizacje oraz organy administracji. Wysoki poziom przychodów w 2017 roku oznacza znaczący wzrost o 9,4% w stosunku do roku poprzedniego. Zysk operacyjny (EBITDA) wzrósł natomiast o 9,0%. Jednym z powodów rozwoju SER jest działalność licencyjna, która wzrosła o 25% w porównaniu z rokiem poprzednim. Umacniając pozycję lidera na rynku, Grupa SER poszerzyła portfel odbiorców o 50 nowych klientów z różnych branż, w większości inwestujących w duże wdrożenia.

Nowi klienci międzynarodowi

W 2017 do listy klientów SER dołączyło wiele dużych firm, takich jak: LILIXIL i SAF Holland w USA, EDP w Portugalii, TDK EPCOS na Węgrzech, Vienna Insurance Group i BGZ BNP Paribas w Polsce, R+V Allgemeine Versicherung w Luksemburgu czy Ferrari Financial Services i Landesbank Baden-Wuerttemberg w Niemczech. SER może pochwalić się długotrwałą współpracą (ponad 10 lat) z ponad połową swoich klientó

Czytaj całość artykułu tutaj: http://itbook.pl/wiadomosci/1433-ser-group-notuje-dwa-razy-wiekszy-wzrost-od-konkurencji-z-branzy-ecm.html

openmediagroup