Kultura, sztuka » Kultura

Serce Warszawy po raz drugi zabije w rytmie fintech! Całodzienny “seans filmowy” Fintech Summit Pola

Fintech Summit Poland 2022 już wkrótce! Zeszłoroczna edycja cieszyła się ogromnym zainteresowaniem entuzjastów i praktyków branży FinTech, dlatego też event powraca i to z wielkim przytupem! Pozwoli on na podsumowanie wszystkiego, co wydarzyło się w bieżącym roku na rynku finansów i technologii!

Nie może Cię tam zabraknąć!

Już 27 października 2022 roku w Kinotece w Pałacu Kultury będzie miało miejsce niepowtarzalne wydarzenie. Mowa o evencie, który raz do roku zrzesza entuzjastów i ekspertów z branży FinTech, którzy pragną przekazać swoją wiedzę i doświadczenie innym. Niezwykłe miejsce, stanowiące element krajobrazu Warszawy, bez którego ciężko wyobrazić sobie stolicę, zaprasza w swoje skromne progi. Symbol łączący tradycję i nowoczesność, już po raz drugi stanie się świadkiem najważniejszego eventu w finansowym i fintechowym świecie. Fintech Summit Poland 2022 to trzy integralne części składające się na jedno niepowtarzalne wydarzenie.

Fintech Brunch #7, Fintech Brunch Talks oraz Fintech Awards Gala pozwolą na poznanie zagadnień związanych z sektorem FinTech, wysłuchanie ciekawych paneli dyskusyjnych oraz nawiązanie licznych kontaktów biznesowych. Dzięki partnerstwu firmy Wealthon, Fintech Summit Poland 2022 po raz kolejny może być organizowany w niezwykle kultowym i klimatycznym miejscu, jakim jest Kinoteka znajdująca się w Pałacu Kultury.

Kolejna edycja wydarzenia organizowana przez połączenie sił Fintek.pl oraz Klang! Branża FinTech walczy z całych sił o swój dalszy, dynamiczny rozwój, a wydarzenie takie jak nasze pokazuje, że świat finansów dzięki technologii po prostu zmienia świat. Całodzienny event po raz kolejny pozwoli miłośnikom i ekspertom fintechowego rynku na poznanie nowych osób i wymianę doświadczeń. Jestem przekonana, że ściany Kinoteki będą świadkami wielu ciekawych rozmów i niezapomnianych chwil - mówi Magdalena Marciniak, Managing Director at Fintek.pl oraz Klang! Media.

FinTech and Finance - see you soon!

Fintech Brunch #7 to rodzaj cyklicznej konferencji związanej z pojęciami opisującymi świat FinTech, organizowanej od 2017 roku przez Fintek.pl. Pozwala na zaprezentowanie innowacyjnych rozwiązań, case’ów oraz ultranowoczesnych pomysłów, które mogą wykorzystać branżowe przedsiębiorstwa. Poprzednie edycje Fintech Brunch poruszały takie tematy jak: rynek płatności w dobie pandemii, regulacyjne wyzwania dla cyfrowych płatności czy cyfrowy onboarding klienta. FinTech to dynamicznie postępujący sektor, którego elastyczne środowisko i nieustannie zmieniające się standardy pozwalają na wprowadzanie coraz to nowszych rozwiązań w struktury fintechowych firm.

Fintech Brunch Talks to nowa formuła, która zastąpi Fintech StartUp Arenę z 2021 roku. Co kryje się pod tą intrygującą nazwą? Czego świadkami będą uczestnicy Fintech Summit Poland 2022? Fintech Brunch Talks to nic innego, jak liczne panele dyskusyjne stanowiące wyjątkowe podsumowanie tego, co dzieje lub już zadziało się w branży. Pozwolą one na wysłuchanie oraz poznanie opinii świetnych prelegentów- osób opiniotwórczych oraz praktyków rynku. Fintech Branch Talks z pewnością zainspiruje właścicieli fintechów do wprowadzania zmian, do dalszego rozwoju, ale również do wyciągania wniosków z tego, co w branży w ostatnim czasie się nie udało.

- W tym roku stawiamy na inspirujące dyskusje panelowe, w trakcie których poruszymy takie tematy, jak kluczowe zagadnienia prawne dla branży FinTech, obecny kryzys na rynku oraz aspekty związane z nowymi pieniędzmi i ESG. Fintech Summit Poland 2022 to także wiele ciekawych prezentacji oraz przede wszystkim wartościowy networking. Nie zapominajmy też o Gali Fintech Awards, na której nasza Rada Programowa po raz kolejny nagrodzi najlepsze spółki z branży FinTech– komentuje Rafał Tomaszewski, redaktor naczelny Fintek.pl.

Nagrody! Nagrody! I jeszcze raz Nagrody!

Fintech Awards Gala to wydarzenie, na którym zostaną nagrodzone najbardziej spektakularne fintechowe rozwiązania bieżącego roku. W trakcie wieczornej gali zostaną wręczone statuetki dedykowane specjalnie wszystkim branżom opierającym swój rozwój na technologii. Jakie kategorie będą nagrodzone? To #BankTech, #LendingTech, #InsurTech, #MedTech, #HRTech, #PayTech, #ESG, #E-Commerce oraz #SoftTech. O tym, kto zwycięży, zadecydują eksperci zasiadający w Radzie Programowej oraz goście wydarzenia, którzy będą mogli oddawać głosy na swoich faworytów.

To jeszcze nie wszystko…

To nie koniec wyjątkowych nagród! Podczas wieczornej gali najlepsi z najlepszych otrzymają cztery dodatkowe wyróżnienia:

• Nagroda Najlepszy FinTech według czytelników Fintek.pl

• Osobowość Roku branży FinTech 2022

• Wyróżnienie redakcji Fintek.pl

• Best of Tech, czyli nagroda dla najlepszego fintechu zdaniem gości Gali Fintech Awards

Moja współpraca z Klang! Media i Fintek.pl zawsze kończy się udanym przedsięwzięciem. Druga edycja Fintech Summit Poland z pewnością będzie należeć do niezapomnianych przeżyć. Jestem pewien, że miłośnicy i doświadczeni gracze na rynku fintech znajdą się w swoim żywiole i na długo zapamiętają 27 października 2022 roku! - mówi Rafał Tomkowicz- Dyrektor Wykonawczy wydarzenia.

Serdecznie zapraszamy!

Klang! Media