Dom » Budownictwo

SILKA YTONG na targach budownictwa we Wrocławiu

W 2011 r. inwestorzy indywidualni w województwie dolnośląskim oddali do użytku 4 843 domów jednorodzinnych, rozpoczęli budowę 6 064 domów jednorodzinnych i uzyskali pozwolenia na 7 306 nowych inwestycji.

Analiza SILKA YTONG na podstawie danych GUS potwierdza potencjał tego regionu dla rozwoju nowoczesnego budownictwa jednorodzinnego.

Stabilna koniunktura
Według Anny Waszczuk, analityka rynku producenta materiałów SILKA i YTONG, w tym roku można spodziewać się jeszcze większej aktywności inwestorów w segmencie budownictwa jednorodzinnego w tym województwie. Potwierdzają to dane statystyczne za 2011 r. - w ubiegłym roku inwestorzy uzyskali pozwolenia na budowę 7 306 domów jednorodzinnych tj. o 7 proc. więcej niż w 2010 r.

– W ubiegłym roku inwestorzy indywidualni rozpoczęli aż o 8 proc. więcej inwestycji niż w 2010 r., a roczna stopa wzrostu liczby pozwoleń wydanych na budowę domów jednorodzinnych, która w 2011 r. wyniosła 7 proc., pozwoliła na uplasowanie się tego województwa na drugim miejscu w całej Polsce – komentuje Anna Waszczuk, analityk rynku producenta materiałów SILKA i YTONG.

Inwestorzy indywidualni na Dolnym Śląsku niebawem będą mieli okazję pogłębić swoją wiedzę na temat budowy domu i zapoznać się z asortymentem dostępnym na rynku. W dniach 16-18 marca we Wrocławiu odbędą się Międzynarodowe Targi Budownictwa TARBUD 2012. Na targach obecni będą czołowi producenci w dziedzinie nowoczesnych technologii budowlanych, m.in. marki SILKA i YTONG.

Dlaczego warto odwiedzać stoisko SILKA YTONG?

Odwiedzający mogą w kompleksowy sposób zapoznać się z aktualną ofertą SILKA YTONG. Poznanie technologii i akcesoriów budowlanych z bliska pomoże inwestorom wybrać optymalne dla siebie rozwiązanie. Eksperci służą specjalistyczną wiedzą na temat swoich produktów. Szczegółowe informacje na temat wyrobów SILKA, YTONG i YTONG MULTIPOR będzie można uzyskać na stoisku numer 49. Na stoisku SILKA YTONG inwestorzy otrzymają porady i wskazówki dotyczące energooszczędnego budowania.

– Udział w Międzynarodowych Targach Budownictwa TARBUD 2012 pomaga w rozsądnym zaplanowaniu całego procesu budowy – przekonuje Daria Pytel z firmy handlowej Manex, dystrybutora materiałów budowlanych SILKA i YTONG. – Na stanowisku nr 49 będzie można poznać szereg innowacyjnych rozwiązań i technologii spełniających wymogi dzisiejszego budownictwa, w którym liczy się funkcjonalność, bezpieczeństwo, dbałość o środowisko i energooszczędność – dodaje Daria Pytel.

Do dyspozycji zwiedzających będą doradcy techniczni, przedstawiciele handlowi i instruktorzy SILKA YTONG, którzy podzielą się swoim doświadczeniem odpowiedzą na wszystkie pytania dotyczące budowy ciepłego i przyjaznego mieszkańcom domu.

– Uczestnictwo w targach pozwala inwestorom zebrać rzetelną i kompleksową wiedzę dotyczącą budowy domu, co jest bardzo pomocne przy podejmowaniu decyzji i pozwala uniknąć niespodzianek. Podczas spotkań targowych inwestorzy uzyskują bardzo praktyczne informacje, jak na przykład kontakt do dobrego fachowca – twierdzi Zbigniew Jaskuła, Ekspert Budowy SILKA YTONG.

Zachęcamy do nabywania wiedzy o nowatorskich rozwiązaniach budowlanych bezpośrednio u specjalistów SILKA YTONG oraz nawiązywania kontaktów z ekspertami. Dzięki tym działaniom inwestorzy będą mogli rzetelnie i solidnie przygotować się do dużego przedsięwzięcia, jakim jest budowa domu.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w targach TARBUD, które odbędą się w dniach 16-18 marca, w Hali Stulecia przy ulicy Wystawowej 1. Targi można odwiedzać w godzinach 10: 00-18: 00, a w niedzielę do godz.17:00.

###
XELLA Polska Sp. z o.o. oferuje energooszczędne materiały budowlane: YTONG, YTONG MULTIPOR, YTONG ENERGO i SILKA. Priorytetami Xelli są jakość produkcji – polskie zakłady były wielokrotnie nagradzane w tej kategorii; a także profesjonalne wykonawstwo – od 2012 roku dostępna jest innowacyjna usługa „szkolenie na budowie”, Xella rozwija również autorski program edukacyjny dla szkół i uczelni technicznych – Akademia Murowania SILKA YTONG.

Xella prowadzi sprzedaż poprzez sieć dystrybucji na terenie Polski oraz w krajach takich jak: Litwa, Łotwa, Ukraina, obwód Kaliningradzki. W grupie zatrudnionych jest około 700 osób.

Więcej informacji w serwisach: www.ytong-silka.pl, www.budowane.pl, www.ZdrowaBudowa.pl, www.akademiamurowania.pl

Xella Polska
Więcej informacji z firmy Xella Polska ( PRESS BOX)

newss.pl