Technologie » Komputery

SIMPLE S.A. wdroży Regionalną Platformę Danych do zarządzania 16 podmiotami leczniczymi Województwa

Zarząd firmy SIMPLE S.A. oraz przedstawiciele Województwa Łódzkiego 15 listopada 2013 roku podpisali umowę, której przedmiotem jest wdrożenie Regionalnej Platformy Danych w ramach projektu Usługi Regionalnego Systemu Informacji Medycznej (RSIM-Usługi).

Środki na realizację inwestycji pochodzą z Działania IV.2 E-Usługi Publiczne IV Osi Priorytetowej Społeczeństwo Informacyjne Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013.

Inwestycja pozwoli ograniczyć koszty leczenia oraz usprawni proces zarządzania budżetem jednostek. Lokalne Platformy Danych implementowane w jednostkach przez firmę SIMPLE to gromadzenie i przetwarzanie w jednym miejscu informacji pochodzących z różnych systemów informatycznych i aplikacji działających w ramach jednego zakładu opieki zdrowotnej. Dzięki połączeniu danych z różnych obszarów możliwe jest stworzenie spójnego obrazu sytuacji i oceny działalności operacyjnej zakładu.

Czytaj całośc artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/simple_s_a_wdrozy_regionalna_platforme_danych_do_zarzadzania_16_podmiotami_leczniczymi_wojewodztwa_lodzkiego.html

openmediagroup