Motoryzacja » Samochody

Skup aut w firmie Exmet-Gliwice - auto złom może się opłacać!

Firma Exmet-Gliwice oferuje atrakcyjne stawki za skup aut przeznaczonych do złomowania. Oferując przy tym dopełnienie wszelkich formalności - a więc gwarantuje legalną umowę kupna-sprzedaży, dzięki której wyrejestrujesz pojazd i wypowiesz umowę na polisę OC.

A za Twój stary samochód zaproponuje atrakcyjne ceny skupu, wypłacane gotówką w dniu transakcji.

Złomowanie i skup aut to powszechnie świadczona usługa, z której prędzej czy później będzie musiał skorzystać niemalże każdy właściciel samochodu. Chcąc pozbyć się starego auta, które nie nadaje się do dalszej odsprzedaży pozostaje zostawić je w jednym z auto złomów lub skupów aut. Jednak branża ta przepełniona jest wieloma firmami lub nawet osobami prywatnymi, działającymi w sposób narażający swoich klientów na pewne problemy. Skupują oni pojazdy, a później porzucają dokumenty lub wypisują fikcyjne umowy na “słupów”, obcokrajowców czy nieprawdziwe dane. Dlatego tak ważnym jest aby wybrać legalny auto złom lub skup aut, który uchroni swoich klientów od wszelkich niedogodności a przy tym wypłaci dobrą cenę należną za złomowanie auta czy skup pojazdu.

Jakie pojazdy przyjmuje Exmet-Gliwice?

Odpowiadając jednym słowem - wszystkie! Exmet-Gliwice zajmuje się złomowaniem oraz skupem wszystkich pojazdów, a więc auta osobowe, choć z pewnością najbardziej popularne, nie są tymi jedynymi. Auto złom w firmie Exmet-Gliwice dostępny jest także dla samochodów ciężarowych, dostawczych, a po odpowiednim uzgodnieniu również dla maszyn budowlanych, autobusów czy pojazdów specjalnych. Warto nadmienić, że sprzedawany lub złomowany pojazd powinien być kompletny - wtedy klient otrzyma za niego pełną kwotę. W przypadku aut, w których brakuje katalizatora, silnika, skrzyni biegów czy innych ważnych podzespołów samochodowych, cena za skup aut lub złomowanie będzie odpowiednio pomniejszona.

Jak wygląda sprzedaż samochodu na auto złomie?

Pierwszym krokiem do tego aby zezłomować lub sprzedać auto korzystając z usług firmy Exmet-Gliwice jest zwrócenie się o jego wycenę. Dokonuje się to drogą telefoniczną i zazwyczaj nie trwa dłużej niż minutę! Fachowi pracownicy z działu handlowego są w stanie w tak krótkim czasie zaoferować cenę za pojazd. Następnie po zaakceptowaniu warunków umawiany jest termin odbioru pojazdu. Usługa ta może zrealizować się na dwa sposoby - można przyjechać sprawnym samochodem na miejsce gdzie znajduje się punkt skupu aut w Gliwicach lub umówić się na jego transport lawetą ze wskazanego przez klienta miejsca. Rejon, w którym działa firma obejmuje cały Śląsk, chociaż preferowany jest promień 30 km od Gliwic, aby móc umożliwić szybki dojazd i atrakcyjne ceny, nieznacząco w tym przypadku pomniejszone o koszty transportu. A więc klienci takich miejscowości jak Knurów, czy Zabrze bez problemu mogą skorzystać z oferty na skup i złomowanie aut, zachowując przy tym jej pełną atrakcyjność.

Jak skorzystać z oferty złomowania samochodów i skupu aut?

Wystarczy zadzwonić do firmy Exmet-Gliwice i umówić się na własny przyjazd samochodem do punktu handlowego przy ul. Liliowej 21 w Gliwicach lub wybrać dogodny dla siebie termin odbioru auta lawetą przez kierowcę z auto złomu. Dla klientów chcących skorzystać ze skupu aut dostarczając osobiście pojazd na miejsce, firma gwarantuje bezpłatne odwiezienie do domu. “Wiemy jak kłopotliwe jest proszenie znajomych, i wyjazd na 2 samochody, aby zostawiając auto na złomie móc wrócić do domu, dlatego oferujemy naszym klientom darmowy powrót z naszym kierowcą” - mówi A. Siłka, właściciel firmy Exmet-Gliwice. Ze strony firmy można też liczyć na pomoc w wypełnieniu dokumentów potrzebnych do wyrejestrowania pojazdu lub zgłoszenia sprzedaży samochodu w Wydziale Komunikacji miejscowego Urzędu oraz powiadomienia ubezpieczyciela o dokonaniu tych czynności związanych ze sprzedawanym lub złomowanym autem.

slawek