Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Słodki upominek dla Mamy
Zobacz więcej zdjęć » |
Doskonałym pomysłem jest własnoręcznie upieczone ciasto bądź babeczki. Wiele mam dużą część każdego dnia spędza w kuchni, szykując posiłki dla całej rodziny. Z pewnością docenią więc „odwrócenie ról" i z przyjemnością zasiądą, razem ze swoimi dziećmi, do pysznego podwieczorku.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Łatwą w przygotowaniu i wyśmienitą w smaku propozycją są kruche babeczki z owocami. Pomysłowo i kolorowo ozdobione, będą dodatkowo „cieszyły oko". Warto, specjalnie dla Mamy, przygotować te smakołyki, zaparzyć kawę lub herbatę - i wspólnie, przy rodzinnym stole, cieszyć się tym pięknym świętem.
Pamiętajmy, iż podstawą udanego wypieku są odpowiednio dobrane składniki. Do przygotowania kruchych babeczek z owocami doskonale posłuży margaryna PALMA Z KRUSZWICY. Powstaje ona z wysokiej jakości surowców, a produkowana jest w Kruszwicy, gdzie tradycje kulinarne są nadal żywe i pieczołowicie pielęgnowane w codziennym życiu.
Margaryna Palma z Kruszwicy dostępna jest w sklepach spożywczych oraz super- i hipermarketach na terenie kraju.
Cena: ok. 1,7 zł (op. 250 g)
Przepis na kruche babeczki
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 margaryna Palma Z Kruszwicy (w temperaturze pokojowej)
3 żółtka
¼ szklanki cukru
Do dekoracji (do wyboru): bita śmietana, pokrojone w kostkę galaretki, owoce (np. winogrona, truskawki, borówki, jeżyny, maliny), bakalie, pokruszona czekolada
Sposób przygotowania
Margarynę Palma Z Kruszwicy utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i szybko zagnieść wszystkie składniki. Masę wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciastem wylepić foremki do babeczek, uprzednio wysmarowane tłuszczem. Piec około 20 minut w temp. 170°C (do momentu, gdy babeczki będą zarumienione). Gotowe i wystudzone babeczki udekorować bitą śmietaną, owocami i innymi składnikami (wedle uznania).
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)