Gospodarka » Żywność

Slow food burgery z kiełbasy głogowskiej

Moda na burgery wciąż ma się dobrze i coraz więcej osób przekonuje się do ich przygotowania we własnym zakresie. Z kiełbasy też mogą powstać pyszne kotlety do bułek.

Mięso na oryginalne burgery nie powinno zawierać  żadnych dodatków. Doprawiamy je jedynie solą i pieprzem. Ale mięso może być różne – w zależności od upodobań – również z kiełbasy głogowskiej z szynki, zmielonej z jajkiem i mąką i smażonej na patelni wraz z boczkiem. W połączeniu z ogórkiem, czerwoną cebulą, pomidorem i sałatą, doprawione ketchupem i musztardą, będą stanowić doskonały środek zdrowego burgera.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ta potrawa to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis.

SLOW FOOD BURGERY Z KIEŁBASY GŁOGOWSKIEJ Z SZYNKI

Składniki na 4 porcje

Kiełbasa głogowska z szynki mini Madej Wróbel 500 g
Jajko 1 sztuka
Mąka 50 g
Bułka z sezamem 4 sztuki
Boczek 200 g
Pomidor 2 sztuki
Ogórek 1 sztuka
Czerwona cebula 1 sztuka
Ketchup 100 g
Musztarda 100 g
Mix sałat 200 g
Olej

Zmiel kiełbasę w maszynce do mięsa.
Połącz w misce zmieloną kiełbasę, jajko pieprz i mąkę.
Uformuj burgery i usmaż je na patelni grillowej razem z plastrami boczku.
Rozkrój bułki I podpiekaj je w piekarniku przez ok. 10 minut.
Pokrój warzywa w plasterki.
Nałóż na każdą bułkę kolejno: musztardę i ketchup, sałatę, pomidora, ogórka, krążki cebuli, burgera, musztardę i ketchup, boczek i górę bułki.
Wbij w środek patyczek i zajadaj. Powoli
.

https://www.youtube.com/watch?v=XUwQeXmIUMc

Madej Wróbel to firma rodzinna, założona w Rudzie Śląskiej w 1992 roku. Ten producent bogatego asortymentu wędliniarskiego znany jest przede wszystkim z doskonałej jakości kiełbas na każdą okazję. Wszystkie wyroby są przygotowane według unikatowych receptur z wyselekcjonowanych składników: mięsa i przypraw.




Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Komunikado PR
http://komunikado.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »