Moda » Odzież

Ślubna moda w blasku księżyca – polska premiera kolekcji Moonlight 2013

Kolekcja 2013 mniej znanej w Polsce, ale wyjątkowo popularnej w Stanach Zjednoczonych marki sukni ślubnych i wieczorowych Moonlight, miała swoją jedyną oficjalną polską premierę w czwartek 6 września w Białymstoku.

W prezentacji wzięli udział przedstawiciele branży ślubnej z Polski i zagranicy - Litwy, Rosji, Białorusi.

- Suknie ślubne tworzone w pracowniach Moonlight są przykładem krawiectwa na najwyższym poziomie, przy zachowaniu przystępnych cen. Dzięki temu suknie coraz śmielej wkraczają na polski rynek, ciesząc się coraz większą popularnością. Firma od samego początku zwraca szczególną uwagę na wysoki standard wykończenia oraz jakość użytych materiałów - mówi Białostoczanka - Sylwia Siwik, dystrybutor tej marki w naszym kraju.

Propozycje ślubne Moonlight tworzą cztery zaprezentowane podczas pokazu kolekcje. Moonlight Collection to modele dedykowane dla panien młodych, ceniących sobie tradycję i elegancję. To suknie, podkreślające wszystkie kobiece atuty. Moonlight Couture stanowią propozycje dla bardziej wymagających klientek, ceniących sobie najwyższą jakość. Kolekcję zdobią francuskie koronki, włoska satyna oraz kryształy Swarovskiego, które są uosobieniem romantycznej wizji piękna prawdziwie zakochanej kobiety.

Moonlight Informally Yours to klasyczne suknie zaprojektowane specjalnie z myślą kobietach wyjątkowo nowoczesnych. Znajdziemy w niej proste kroje sukien, wykonanych ze zwiewnego szyfonu, nadającego lekkości i delikatności kobiecemu ciału. Kreacje MIY są modernistycznym akcentem skromnej ceremonii ślubnej. Czwartą kolekcją jest Val Stefani, którą odzwierciedlają najnowsze trendy w modzie ślubnej. Tworzą ją suknie, wykonane z luksusowych tkanin jedwabnych, zdobione misternymi koronkami francuskimi oraz kryształami Swarovskiego.

- Niezależnie od kolekcji, wszystkie przygotowane na kolejny sezon kreacje cechuje świeżość, nowatorstwo i pomysłowość projektów. Znajdziemy tu zarówno klasykę, elegancję i kobiecość, modne plisy, empirowe talie, draperie podkreślające oryginalność sylwetki sukni, falbany nadające kreacji ślubnej, jak i samej pannie młodej, latynoskiego temperamentu - podkreśla Sylwia Siwik.
Linia wieczorowa Moonlight 2013, wyróżnia się pewną uniwersalnością. To głównie wyrafinowane kreacje zarówno dla młodych dam, jak i dojrzałych i nowoczesnych kobiet.
Całości prezentacji dopełniły stylizacje przygotowane przez partnerów pokazu - studio fryzur Alicji Kalinowskiej i Pracownię Wizażu.

Firma Moonlight została założona w 1986 roku w Stanach Zjednoczonych. Od momentu jej założenia stała się jedną z najbardziej prestiżowych marek na rynku amerykańskim, projektującą suknie ślubne utożsamiane z pięknem oraz romantyzmem.

publicum