Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Smak południa, czyli hiszpańskie oliwki marki Beach Flower

Kuchnia śródziemnomorska uważana jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych na świecie. Nic w tym dziwnego – jest lekka, aromatyczna oraz zachwycająco różnorodna.

Aromatyczne oliwki bez cienia wątpliwości są podstawowym składnikiem diety śródziemnomorskiej. Te niepozorne owoce, kryjące w sobie prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych, królują w kolorowych sałatkach, dopełniają smak zapiekanek, makaronów i pizzy. Z powodzeniem występują również samodzielnie, w postaci przystawek do dań głównych czy też lekkich przekąsek. Taka uniwersalność i wszechstronność zastosowań sprawia, że oliwek nie powinno zabraknąć w spiżarni żadnego smakosza. Sięgając w sklepie po opakowanie, trzeba mieć jednak pewność, że owoce pochodzą z najlepszych plantacji, bo tylko takie gwarantują prawdziwą głębię smaku i aromatu. Oliwki oferowane przez markę Beach Flower dojrzewają w słonecznej Hiszpanii, dlatego łatwo i szybko można wyczarować z nich iście południową ucztę. Wśród produktów Beach Flower znaleźć można zielone i czarne oliwki w kilku różnych wariantach: drylowane, cięte i z wyjątkowymi dodatkami. Wielbicielom klasycznych rozwiązań z pewnością przypadną do gustu oliwki w tradycyjnym wydaniu, czyli serwowane w całości, jednak bez pestek. Miłośnicy nieco mniej konwencjonalnych połączeń smakowych powinni natomiast sięgnąć po owoce drzewka oliwnego wypełnione pastą paprykową lub też uzupełnione papryczkami piri-piri. Ta ostatnia propozycja, ze względu na ostry dodatek, doskonale przełamie smak delikatnej ryby lub warzywnej zapiekanki, a także będzie świetną przekąską podczas męskiego wieczoru. Czarne i zielone oliwki Beach Flower w wersji ciętej przydadzą się z kolei podczas przyrządzania sałatek, pizzy lub duszonego mięsa. Z powodzeniem można dodać je również do kanapek, past, a także omletu lub jajecznicy. W ten prosty i szybki sposób nawet klasyczne, polskie danie może nabrać wyjątkowego, południowego smaku.

Oliwki czarne bez pestek marki Beach Flower

Oliwki zielone cięte marki Beach Flower

Oliwki czarne cięte marki Beach Flower

Cena brutto: 9,99zł

Oliwki z pastą paprykową marki Beach Flower:

Pojemność: 140 g
Cena brutto: 2,99zł

Oliwki z pastą paprykową marki Beach Flower:

Cena brutto: 10,99zł

Oliwki z piri-piri marki Beach Flower

Pojemność: 140 g
Cena brutto: 6,99zł

Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

ul.Przemysłowa 8