Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Smakoszom dedykowane – czyli Oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia

Różnorodność posiłków, idąca w parze ze zdrowym sposobem przygotowania to bitwa, którą nie raz musimy stoczyć w kuchni. Smak zwycięstwa w kulinarnych zmaganiach osiągalny jest jednak na wyciągnięcie ręki. Kuchenną rewolucję przeprowadzą Oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia. Dzięki nim, przyrządzając posiłki, na zawsze zażegnamy rutynę i zadbamy o zdrowie nasze
 i domowników.

Dania zjedzone ze smakiem

Pięć wariantów Oliw – Czosnek, Czosnek & Chili, Trufle, Bazylia oraz Cytryna pozwolą każdego dnia doświadczać zupełnie nowych, do tej pory nieodkrytych przez nas doznań smakowych. Dania skropione każdą z Oliw zapewniają ucztę jednak nie tylko dla jednego zmysłu. Docenimy niepowtarzalny smak jak również zapach - ziół, przypraw i owoców. Dzięki idealnemu balansowi smaku, aromatu i konsystencji, Oliwy aromatyzowane od Olitalia można wykorzystać w kuchni do wszystkiego.  Sos na bazie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z czosnkiem i papryczką chili to wyśmienite połączenie smaków charakterystycznych dla kuchni basenu Morza Śródziemnego. Stanowi rewelacyjny dodatek do sałatek, makaronów, gotowanych warzyw oraz dań z owoców morza i mięsa.  Oliwa z oliwek z bazylią wzbogaci dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej w tym sałatki z pomidorów i sera mozzarella  "Caprese" czy pizzy Margherita. Idealny jako baza do prawdziwie śródziemnomorskiego sosu pomidorowego, pyszny na chlebie lub jako przyprawa do mięsa, ryb i warzyw. Sos na bazie oliwy z oliwek i wykwintnych trufli jest najbardziej wyrafinowaną spośród aromatyzowanych oliw. Zaledwie kilka kropli tej złocistej przyprawy nada zdecydowanego smaku i przyjemnego aromatu wszelkim daniom. Uszlachetni nawet tak proste potrawy jak makaron lub bruschetta. Natomiast Oliwa od Olitalia o cytrynowym aromacie idealnie komponuje się z sałatkami, rybami i owocami morza.

Extra Vergine, Extra jakość

98 % każdego z produktu stanowi niepowtarzalnej jakości, doskonała gatunkowo oliwa z pierwszego tłoczenia produkowana we Włoszech. Pozyskiwana jest ona  bezpośrednio ze świeżych, dojrzewających w słońcu oliwek, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. 2 % stanowią naturalne aromaty cytryny, czosnku, chili, bazylii a także suszony czosnek, chili lub bazylia liofilizowana. W przypadku Oliwy z oliwek - Trufle aromat trufli to 1 %, pozostałe 99 % to wyłącznie czysta, naturalna oliwa. Najwyższą jakość zapewnia tłoczenie świeżych oliwek na zimno, co w praktyce oznacza brak poddawania produktu procesom chemicznym, wyklucza użycia konserwantów, sztucznych dodatków.  Długą przydatność do spożycia gwarantują także butelki z ciemnego szkła, do których jest rozlewana Oliwa z oliwek Olitalia, chroniące przed działaniem czynników zewnętrznych, głównie światła.  250 ml to wielkość, która zapewni świeżość produktu, nie zajmuje wiele miejsca, tym samym umożliwiając nam posiadanie w swojej kolekcji szerokiej gamy specjałów.

Gotując dania z oliwami aromatyzowanymi Extra Vergine od Olitalia już nigdy nie będziemy musieli obejść się smakiem. Sukces kulinarny gwarantowany!

Po więcej informacji i na temat pysznych i zdrowych produktów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Oliwa Extra Vergin – Cytryna

Oliwa Extra Vergin – Czosnek

Oliwa Extra Vergin – Czosnek & Chilli

Oliwa Extra Vergin – Bazylia

Oliwa Extra Vergin -  Trufle

Cena rekomendowana: 18,49 zł

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

ul. Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania