Technologie » Komputery

Śnieżka podąża w kierunku analiz biznesowych

Zakończył się pierwszy etap wdrożenia systemu EURECA u jednego z największych polskich producentów farb - w Fabryce Farb i Lakierów ŚNIEŻKA SA. Firma Controlling Systems wspólnie z Klientem zbudowałay Hurtownię Danych oraz zakończyńczyła też tworzenie modelu budżetowego.

abryka Farb i Lakierów Śnieżka SA. jest jednym z czołowych producentów farb i lakierów w Polsce. Tak wysoką pozycję rynkową firma osiągnęła w przeciągu zaledwie 30 lat – jej początki sięgają bowiem roku 1984. Dziś Śnieżka to nowoczesny zakład zatrudniający ponad 600 osób i wytwarzający rocznie około 90 mln litrów różnego rodzaju wyrobów chemii budowlanej na rynek krajowy oraz rynki zagraniczne.

Długoterminowa strategia rozwoju Śnieżki zakłada uzyskanie wiodącej pozycji na rynku farb i lakierów w Europie Środkowo-Wschodniej przy jednoczesnym pozyskiwaniu nowych rynków zbytu. Aktualnie Spółka dominująca eksportuje swoje wyroby przede wszystkim do krajów Europy Środkowo-Wschodniej (Ukraina, Białoruś, Rosja, Mołdawia, Kazachstan, Rumunia, i inne). Udział Śnieżki w krajowym rynku farb i lakierów szacowany jest na ok. 16%.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/business_intelligence/sniezka_podaza_w_kierunku_analiz_biznesowych.html

openmediagroup