Firma » Praca

Sodexo poprowadzi dwie restauracje w fabrykach Danfoss

Sodexo Polska On-site Services, lider w zakresie obsługi żywieniowej, rozpoczął świadczenie usług w dwóch zakładach w Grodzisku Mazowieckim i Tuchomiu należących do firmy Danfoss Poland Sp. z o.o.

Restauracje Sodexo działają zgodnie z koncepcją „Menu dla każdego”, zapewniając pracownikom pełne wyżywienie. Goście codziennie mogą sięgnąć po swoje ulubione produkty, m.in. z bogatej oferty dań mięsnych i wegetariańskich. Wśród propozycji dostępne są także różnorodne potrawy przygotowane bez dodatku tłuszczu, mąki, panierki, zasmażki i pozbawione glutenu. W ofercie nie brakuje również tradycyjnych polskich potraw, klasycznych dań kuchni międzynarodowej oraz dedykowanych posiłków na życzenie, przygotowywanych przez kucharzy w systemie show-cooking. Restauracje oferują także śniadaniowo-przekąskową linię Simply To Go, w skład której wchodzą m.in. kanapki, wrapy, warzywne i owocowe sałatki czy produkty, wśród których znajdują się świeżo wyciskane soki oraz jogurty z licznymi dodatkami. Zaproponowane pracownikom Danfoss menu uwzględnia sezonową dostępność poszczególnych produktów i jest dostosowane do kalendarza obchodzonych świąt.

W restauracji Danfoss Poland w Grodzisku Mazowieckim, tak jak we wszystkich lokalach Sodexo w Polsce, potrawy są przyrządzane codziennie, na miejscu, na bazie świeżych składników, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Kucharze zamiast gotowych mieszanek przypraw oraz dodatków, wykorzystują wyłącznie składniki i przyprawy bez zawartości glutaminianu sodu, czyli chemicznego wzmacniacza smaku oraz zapachu. Posiłki są komponowane zgodnie z normą ISO 22000, gwarantującą jakość i bezpieczeństwo w procesie ich przygotowywania.

Przed otwarciem restauracji, w pomieszczeniach  przeprowadzono prace adaptacyjno - remontowe, poprzedzone konsultacjami w zakresie funkcjonalności poszczególnych części obiektu. Objęły one m.in. przebudowę linii wydawczej, co usprawniło zamawianie oraz wydawanie dań.

W restauracji w Grodzisku Mazowieckim dla osób, które cenią sobie nie tylko jakość posiłków, ale również wygodę i przestrzeń zaaranżowano strefę VIP. Ciekawie prezentuje się tu również oznakowanie wizualne. Lokal w Grodzisku będzie funkcjonować pod szyldem The Chefworks. Jest to jedna z koncepcji prowadzonych przez Sodexo Polska On-site Services punktów gastronomicznych, opracowana począwszy od designu przestrzeni, poprzez dedykowane menu dobrane pod konkretne grupy konsumentów, a skończywszy na drobnych nośnikach marketingowych.

W zakładzie Danfoss zlokalizowanym w Tuchomiu świadczona jest także usługa cateringowa – posiłki dostarczane są z restauracji obsługiwanej w ramach Sodexo znajdującej się w Gdańsku. W ramach kompleksowej obsługi fabryk Danfoss Poland w Grodzisku Mazowieckim i Tuchomiu, Sodexo Polska On-site Services odpowiada także m.in. za utrzymanie terenów zielonych, powierzchni produkcyjnych i biurowych, obsługę recepcji oraz spotkań biznesowych.

ConTrust