Firma » Biznes
Sokołów z nowym Wiceprezesem ds. Produkcji i Rozwoju
Zobacz więcej zdjęć » |
Wiceprezes Stanisław Wierzbicki przez całą swoją karierę był związany z branżą mięsną. Pracę zawodową rozpoczął w Zakładach Mięsnych w Jarosławiu jako technolog. Dzięki swojej ambicji i sukcesom szybko piął się po szczeblach kariery zawodowej przechodząc od stanowisk kierowniczych na wielu wydziałach i do funkcji Dyrektora i Prezesa Zarządu tego przedsiębiorstwa. W 1988 roku uzyskał tytuł doktora na wydziale technologii żywności Akademii Rolniczej w Poznaniu. Wśród jego istotnych osiągnięć, jako Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych w Jarosławiu, znajduje się przeprowadzenie prywatyzacji i restrukturyzacji - kluczowych dla dalszego funkcjonowania tej firmy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
1 września 2000 roku nastąpiła fuzja Grupy Farm Food, w skład której wchodziły zakłady w Czyżewie, Jarosławiu i Tarnowie, z grupą Sokołów, posiadającą zakłady w Sokołowie Podlaskim, Kole i Dębicy.
Stanisław Wierzbicki został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu ds. Produkcji i Rozwoju w Grupie Sokołów.
Dzięki ogromnemu bagażowi doświadczeń, wiedzy i wzorowej współpracy z pozostałymi Członkami Zarządu z sukcesem udało się przeprowadzić skomplikowany proces restrukturyzacji przedsiębiorstwa i specjalizacji poszczególnych zakładów Grupy Sokołów. Innowacyjne podejście, poszukiwanie nowych rozwiązań i ciągłe rozwijanie potencjału produkcyjnego sprawiło, że wszystkie zakłady w Grupie Sokołów są jednymi z najnowocześniejszych w Polsce, dostosowanymi do zaspokajania potrzeb konsumentów. Prezes Stanisław Wierzbicki nadzorował również wprowadzenie wielu znanych i cenionych linii produktowych i produktów: Naturrino, Z Gruntu Dobre, Sokoliki, Drób Premium, Parówki z szynki.
Plany na przyszłość
Nowy Wiceprezes ds. Produkcji i Rozwoju w Sokołów S.A. - Kazimierz Kisiel, od 2006 roku piastował stanowisko Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim. Wcześniej związany był m.in. z ówczesną Grupą Farm Food (obecnie Grupa Sokołów) w Czyżewie, gdzie pełnił funkcje Szefa Produkcji, Z-cy Dyrektora ds. Produktu, a następnie Dyrektora Sprzedaży. Kazimierz Kisiel jest absolwentem Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie, wydział technologii żywności, specjalizacja technologia mięsa. Ukończył również podyplomowe studia menadżerskie w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie oraz studia EMBA: Executive Master of Busines Administration.
Do jego największych osiągnięć na stanowisku Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim, należy zaliczyć stworzenie profesjonalnego zespołu pracowników, zwiększenie produkcji (od 2006 do 2020 roku produkcja w zakresie wszystkich wydziałów wzrosła o 264%, zaś w zakresie wyrobów plasterkowych o 493%) oraz wybudowanie i uruchomienie wydziału plasterkowania. Dzięki temu Sokołów jest liderem w Polsce w produktach plastrowanych.
Nowy Wiceprezes planuje kontynuować dotychczas obraną strategię rozwoju, dalszą modernizację i automatyzację zakładów Grupy Sokołów oraz zwiększanie potencjału produkcyjnego. - Działania rozpoczęte przez Wiceprezesa Stanisława Wierzbickiego z całą pewnością będą kontynuowane, co przyczyni się do dalszego umacniania pozycji rynkowej Sokołowa - podkreśla Kazimierz Kisiel.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)