Technologie » Komputery

Soneta sp. z o.o. już 15 lat na rynku

W dniu 2 II 2002 Robert Czuła, Marcin Spiechowicz i Marcin Wojas powołali do życia spółkę Soneta. Celem jaki przed sobą postawili było stworzenie oprogramowania, które pomoże polskim firmom osiągnąć sukces biznesowy dzięki wykorzystaniu nowych technologii.

Dziś z rozwiązań spółki korzysta blisko 10 tysięcy przedsiębiorców z całej Polski.

Jeszcze w 2002 roku powstał system ERP enova365, który początkowo oferował funkcje związane głównie z obsługą kadrowo-płacową przedsiębiorstw. W przełomowym 2007 roku Soneta zanotowała dynamikę sprzedaży ponad 50% w stosunku do roku wcześniejszego i zdecydowała się na niemal dwukrotny wzrost zatrudnienia. Od tego czasu firma notuje stały wzrost obrotów rzędu 30%. W ciągu kilku lat, system rozwinął się do kompletnego narzędzia ERP, które wspiera pracę firm w zakresie kadr, księgowości, magazynów, sprzedaży czy business intelligence. Dziś system oferuje ponad 50 modułów, które odpowiadają na najistotniejsze potrzeby przedsiębiorców.

Najważniejsze dla nas było skonstruowanie systemu, który spełniając najwyższe normy branżowe tj. bezpieczeństwo biznesowe, stabilność producenta oraz szybką reakcję na zmiany w przepisach - jednocześnie będzie zawierał w sobie potencjał rozwojowy i ułatwiał codzienną pracę przedsiębiorcom". Mówi Robert Czuła – Prezes Zarządu Soneta sp. z o.o.
Soneta postawiła sobie za cel bycie jedną z najbardziej nowoczesnych firm na rynku i wprowadzała innowacyjne rozwiązania, zgodnie z najważniejszymi światowymi trendami. W 2012 roku jako pierwsza na rynku rozszerzyła ofertę o dostęp do pełnego systemu ERP w chmurze Microsoft Azure. W 2017 wypuściła na rynek dedykowaną aplikację mobilną na urządzenia z systemem Android.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/soneta_sp_z_o_o_juz_15_lat_na_rynku.html

openmediagroup