Gospodarka » Żywność

Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem

Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem
Zobacz więcej zdjęć »
Swoja karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym – Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej.

Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany jest w 160 krajach, a etykiety sosów zostały przełożone na 22 języki. Nazwa TABASCO®, która w oryginale oznacza „kraj o gorącej i wilgotnej ziemi„ jest zastrzeżona dla rodziny  Mcllhenny.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Sos TABASCO® original do dziś produkowany jest według starej, oryginalnej receptury. W jego skład wchodzą wyłącznie trzy składniki: ostra, czerwona papryka TABASCO®, sól i naturalnie destylowany ocet.  Zanim sos zostanie wysłany na sprzedaż przez trzy lata fermentuje się i dojrzewa w specjalnych dębowych beczkach.

Sos TABASCO® original to przyprawa najwyższej jakości. Nie tylko w wyjątkowy sposób  podkreśla smak potraw, ale dzięki zawartej w nim kapsaicynie, jest też wartościowy dla zdrowia. Stanowi idealny dodatek do pizzy, makaronów, potraw mięsnych, a także drinków.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

5_tka

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »