Dom » Wnętrza

Specjalistki od wizerunku, czyli lampy z nowych kolekcji COSTA i BRAVA firmy Technolux

Odpowiednio skomponowane oświetlenie wieńczy gustowny wystrój wnętrza i podkreśla jego wyjątkowość. W związku z tym warto zwrócić uwagę, by oprawy oświetleniowe wchodzące w skład wyposażenia mieszkania dopełniały się i współgrały ze sobą stylistycznie.

Firma Technolux stworzyła szeroką gamę nowoczesnych lamp, należących do linii COSTA i BRAVA, by z ich pomocą wykreować wymarzoną, spójną aranżację.

Trzy zwisy o długości 65 cm, posiadające od dwóch do czterech źródeł światła oraz cztery, różnej wielkości plafony, w formach kwadratu i prostokąta to lampy wchodzące w skład każdej z nowej serii firmy Technolux. Bogactwo wyboru, spośród wielu kształtów, rozmiarów i rodzajów opraw pozwoli urządzić mieszkanie w modny sposób i dostosować oświetlenie indywidualnie do każdego pomieszczenia, w zależności od jego przeznaczenia.

Nowoczesne połączenia

Modele lamp należące do kolekcji COSTA i BRAVA firmy Technolux, utrzymane są w kontrastowej kolorystyce. Zestawienie, w odpowiednich proporcjach, stalowych elementów z łączeniami w kolorze wenge, nadaje dekoracjom świetlnym głębi i wyrazu. Szkielety żyrandoli zostały opatrzone delikatnymi kloszami, w jasnych kolorach, które nieco łagodzą ich surowy charakter. Oprawy żarówek COSTA zrobione są z grubego, przezroczystego szkła i przybierają formę kryształowych kostek. Natomiast te z serii BRAVA, posiadające lekko opływowy kształt, zostały wykonane ze szkła matowego, w mlecznym kolorze. Zwisy należące do obu kolekcji, umiejscowione są na stalowych chromowanych rurkach, które podtrzymują całe obramowanie świetlnej konstrukcji.  Na szczególną uwagę zasługuje unikatowy wygląd 4 plafonów z linii COSTA I BRAVA, posiadających od jednego do 6 źródeł światła, uzyskany dzięki zastosowaniu blachy chromoniklowej o wykończeniu lustrzanym.  Iluzja podwójnej ilości kloszy buduje ciekawy efekt wizualny oraz optycznie powiększa pomieszczenie.

Modnie i gustownie

Dekoracje świetlne z kolekcji COSTA i BRAVA  umiejętnie wkomponowane w aranżację wnętrza, w szczególny sposób kreują i wzbogacają jego przestrzeń. Właściwe rozmieszczenie plafonów i zwisów daje ponadto możliwość podkreślenia charakteru i stylu mieszkania. Wygląd lamp COSTA i BRAVA bardzo dobrze komponuje się z minimalistycznym aranżem nowoczesnego domu. Proste, fabryczne konstrukcje zwisów będą idealnie współgrały z dużymi otwartymi przestrzeniami mieszkalnymi, takimi jak lofty czy przestronne kamienice. Zwisy, zawieszone w centralnej części salonu lub nad stołem w kuchni, mogą posłużyć jako główne źródło światła. Plafony natomiast znajdą swoje zastosowanie w ciągach komunikacyjnych, korytarzach, przejściach i holach gdzie nie ma miejsca na zamontowanie większego oświetlenia.

Z pomocą lamp z kolekcji COSTA i BRAVA firmy Technolux bez trudu stworzymy, dostosowane do naszych potrzeb, funkcjonalne i piękne wnętrza. Dzięki nowoczesnym zwisom i plafonom realizacja nawet najbardziej fantazyjnego projektu stanie się rzeczywistością.

Kolekcje lamp COSTA I BRAVA firmy TechnoluxCOSTA II zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 44 cmSugerowana cena detaliczna: 214,02 z COSTA III zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 66 cmSugerowana cena detaliczna:  276,75 zł COSTA IV zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 91 cmSugerowana cena detaliczna:  343,17 zł COSTA I plafonWysokość: 14 cmSzerokość: 14 cmSugerowana cena detaliczna:  65,50 zł COSTA II plafonWysokość: 14 cmSzerokość: 30 cmSugerowana cena detaliczna:  99,63 zł COSTA IV plafonWysokość: 30 cmSzerokość: 30 cmSugerowana cena detaliczna: 184,50 zł COSTA VI plafonWysokość: 30 cmSzerokość: 46 cmSugerowana cena detaliczna:  267,53 zł BRAVA II zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 44 cmSugerowana cena detaliczna:  241,70 zł BRAVA III zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 66 cmSugerowana cena detaliczna:  317,34 zł BRAVA IV zwisWysokość: 65 cmSzerokość: 91 cmSugerowana cena detaliczna:  400,37 zł BRAVA I plafonWysokość: 14 cmSzerokość: 14 cmSugerowana cena detaliczna: 79,34 zł BRAVA II plafonWysokość: 14 cmSzerokość: 30 cmSugerowana cena detaliczna:  127,31 zł BRAVA IV plafonWysokość: 30 cmSzerokość: 30 cmSugerowana cena detaliczna:  239,85 zł BRAVA VI plafonWysokość: 30 cmSzerokość: 46 cmSugerowana cena detaliczna:  352,40 zł-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Firma Technolux Sp.j. jest rodzinną firmą prywatną, założoną w 1994 r. Spółka produkuje dekoracyjne oprawy oświetleniowe do wnętrz mieszkalnych oraz obiektów publicznych. Obecnie firma posiada dwa zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni 10 000 m2., średniorocznie produkując i sprzedając 3000 sztuk opraw dziennie. Ponad 65% produkcji jest sprzedawane za granicę. Firma eksportuje do: Belgii, Białorusi, Bułgarii, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Izraela, Kazachstanu, Kirgizji, Litwy, Łotwy, Mołdawii, Niemiec, Norwegii, Rosji, Rumunii, Senegalu, Słowacji, Ukrainy i na Węgry. TECHNOLUX Sp.j.ul. Koksowa 2B42-200 CzęstochowaTel +48 343449110www.technolux.pl

flypr